Noutăți

Șocant! S-au injectat celule pluripotente umane într-un embrion porcin. Un asemenea embrion poate deveni o ființă ce posedă caracteristici mixte – de om și de porc!

De curând, oamenii de știință au creat în laborator un embrion care, deși era porcin, conținea și țesut uman. Implicațiile etice și științifice sunt nebănuit de vaste. Embrionul, care a fost implantat și s-a dezvoltat în uterul unei scroafe, a conținut și o mică cantitate de țesut uman. Creatorii „himerei” (cuvânt ce definește o creatură mitologică ce prezintă elemente specifice mai multor specii) speră ca, pe viitor, să fie utilizată această tehnică pentru creșterea unor organe umane în embrionii de porc. „Actualmente este o mare penurie de organe pentru transplanturi”, este argumentul lor.

f

Dezvoltarea de țesuturi sau organe umane pe embrionii unor specii de mamifere se realizează prin injectarea de celule umane pluripotente în acești embioni, încă din fazele timpurii ale dezvoltării acestora. Astfel vor fi obținuți porci, oi sau vaci care posedă inimi, ficați, rinichi sau plămâni ce pot fi transplantati la oameni. Oamenii de știință speră că vor fi crescuți porci ale căror organe interne să fie compatibile cu organismul uman, fără a fi respinse de către sistemul imunitar, după transplant.

b

Primul raport asupra producerii unei himere obținute prin amestecul celulelor umane și porcine a fost publicat în jurnalul științific Cell. În cadrul cercetărilor au fost folosiți 1500 de embrioni de porc. Echipa de cercetare provine, potrivit DailyMail, de la Institutul de Studii Biologice Salk (San Diego, SUA) și de la Universitatea Catolică (!) din Murcia (Spania).

d

Himera sau hibridul om-animal, reprezentată de către embrionul de porc injectat cu celule stem umane, a fost implantată în pântecele unei scroafe, în mod experimental; hibridul a fost înlăturat după 28 de zile, nefiind lăsat să evolueze până la capăt. Cercetătorii afirmă că, în acest caz, componenta umană a fost redusă cantitativ. Însă, dacă în embrionul de porc ar fi introdus prea mult ADN uman ar putea rezulta, deși e greu de acceptat acest lucru, un porc ce posedă un creier uman sau chiar un chip asemănător unuia omenesc. Sinistru!

e

Dr. David King, director al Human Genetics Alert a declarat: „Consider tulburătoare, astfel de experimente! (…) În mitologie, himerele om-animal erau monștri înfricoșători, pe bună dreptate. Nu-mi amintesc ca oamenii aceia de știință să fi consultat opinia publicului înainte de a merge mai departe cu astfel de experimente.”

c

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.dailymail.co.uk, www.rawstory.com, nationalgeographic.com

Imagini: www.lifesitenews.com, www.telegraph.co.uk, www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii