Noutăți

Șocant – Medicul Mihai Lucan ar fi făcut intenționat o eroare medicală în timpul unui transplant, pentru a-și sabota colegii. Pacientul putea să moară!!!

  •  
  •  
  •  

StirileProTv: Conform unor surse din anchetă, în timpul perchezițiilor, procurorii au găsit în casa medicului agenda personală în care Lucan şi-ar fi notat, în detaliu, fiecare sumă de bani pe care a primit-o, dar și sumele pe care le-ar fi dat unor politicieni sau oameni de afaceri. În referatul DIICOT apar informaţii şi despre un incident care s-ar fi petrecut în timpul unui transplant la care Mihai Lucan a participat. Lucan ar fi făcut intenţionat o eroare medicală care a pus în pericol viaţa unui pacient.

Incidentul s-ar fi petrecut în lună martie a acestui an. Mihai Lucan a insistat să facă parte din echipa medicală a unui transplant efectuat la Institutul Renal din Cluj Napoca, deşi nu mai făcuse de multă vreme această procedură. Urologul ar fi fost cel care s-a ocupat de prepararea grefei renale, adică pregătirea rinichiului prelevat de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Procurorii spun că: “Inculpatul LUCAN MIHAI a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale într-o zonă care nu era vizibilă după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi (…) părăsind la scurt timp sediul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal.”

Medicii din echipă nu au văzut ce făcuse Lucan şi în timpul implantării rinichiului a avut loc o hemoragie. Dr Silviu Moga, manager institutul de urologie şi transplant renal Cluj: “O hemoragie la artera renală poate duce şi la decesul pacientului. Credem că a fost o acțiune premeditată, era deja într-un conflict cu doctorul.”

Şi procurorii DIICOT susţin că Mihai Lucan ar fi făcut acea greşeală intenţionat pentru a-i pune în dificultate pe medici.

Dr Silviu Moga, manager institutul de urologie şi transplant renal Cluj: “Am fost ameninţat, mi s-a cerut demisia de nenumărate ori, i-a cerut chiar şi ministrului Sănătăţii să mă demită fiindcă îl încurcam.”

Emanuel Ungureanu, deputat/fost angajat al Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj: “Au fost multe crize cu medicamentele şi el decidea cine primeşte, cine nu, în funcţie de interese. În funcţie de cine dădea bani, scor cum se zicea atunci.”

În casa medicului a fost găsită şi agenda sa personală, unde erau notate nume ale unor politicieni, oameni de afaceri sau poliţişti, dar şi sume de bani primite ori oferite.

Citeste mai mult: StirileProTv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii