AIM radionica curs online

Noutăți

Singurul om din lume certificat în… degustarea apei. Povestea lui Martin Riese, omul pentru care apa chiar are gust

Un somelier este definit ca un expert în vinuri, o persoană specializată care ne face recomandări cu privire la cea ce vin merge mai bine cu anumite mâncăruri. Însă, Martin Riese, deși este somelier, nu știe prea multe lucruri despre vinuri; în schimb de ne poate vorbi despre apă.

Riese este originar din Germania și susține că de mic a fost fascinat de gustul diferit al apei pe care a consumat-o în lungile excursii pe care le făcea cu părinții prin Europa. Pentru el, apa are un gust diferit peste tot unde merge.

Din punct de vedere medical, bărbatul a fost binecuvântat cu o paletă foarte specială de papile gustative care îi permite să detecteze diferențele subtile în gustul apei. Admite că atunci când oamenii aud din ce își câștigă existența îl consideră vreun șarlatan, însă nu este așa.

Martin Riese nu este doar un tip care pretinde că știe multe despre apă și ce gust are. Acesta și-a obținut certificatul de somelier în anul 2010 după mai multe teste la care a fost supus de către Asociația Germană pentru Comerțul cu Apă Minerală. Doi ani mai târziu, a călătorit în SUA cu viză de tipul O-1 – care se oferă “persoanelor cu abilități sau realizări extraordinare”.

De atunci și până acum a încercat apa de la peste 4.000 de ape izvorale diferite din întreaga lume, a realizat mai multe documentare și a fost invitat la nenumărate talk show-uri de peste ocean unde a încercat să le prezinte oamenilor ceea ce el simte atunci când bea un pahar de apă.

water-sommelier4-750x750

water-sommelier2-750x750

sursa: odditycentral.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii