Noutăți

Singuri: Povestea celor doi pensionari care trăiesc de 45 de ani izolați de restul lumii…

  •  
  •  
  •  

În ultimii 45 de ani, Martin și Sinforosa Colomer au fost singurii doi locuitori ai satului La Estrella, o așezare abandonată din Spania. Singurele ființe vii pe care le au pentru companie sunt trei câini, patru găini și aproximativ 25 de pisici. Este un mod neobișnuit de a trăi, fără contact uman; aproape că sunt ca ultimii doi oameni de pe pământ. Potrivit diferitelor surse, o furtună extrem de puternică din 1883 a ucis aproape jumătate din locuitorii satului La Estrella și a distrus cel puțin 17 case.

Locul și-a pierdut farmecul după acest episod iar localnicii au început încet să-și abandoneze casele. Povestea lui Martin și a lui Sinforosa începe aproximativ 70 de ani mai târziu, când au devenit unii dintre puținii tineri care au ales să locuiască aici cu sprijinul guvernului, care dorea să repopuleze zona.

La-Estrella-Spain2-600x338

“Am întâlnit-o într-o zi când a adus vitele la câmp. Ne-am îndrăgostit și ne-am căsătorit. Mulți au ales să plece din zonă, însă noi aici ne-am cunoscut și am decis să rămânem. Aproximativ 150, 200 de oameni au locuit aici înainte. Am avut cadre didactice, un primar, un șerif și un preot. Într-un an sau doi, aproape toți au plecat. Mulți oameni spun cât de bine trăim, fără stres și fără probleme. Veniți să trăiți aici pentru o vreme și să vedeți cât timp puteți sta. Nu este ușor să nu ai vecini, să nu ai și alte persoane pe care să te poți baza. Suntem doar noi doi, atât“, a declarat Martin.

Cei doi pensionari în vârstă de 79, respectiv 82 de ani trăiesc fără telefon, curent electric sau apă curentă. Singura lor legătură cu lumea civilizată este un aparat de radio cu baterii și vizitele pe care le primesc cu ajutoare de la diferite organizații non-guvernamentale.

La-Estrella-Spain3

sursa: odditycentral.com

sursa: aeon.co/videos

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii