Noutăți

SIMFONIA MĂRILOR – cel mai mare și mai scump vas de croazieră din lume. E un veritabil oraș plutitor. Iată cum arată!

Cel mai mare și mai scump vas de croazieră construit până în prezent se numește Symphony of the Seas – Simfonia Mărilor. Cu câteva zile în urmă imensa navă se afla la Malaga, în Spania, în așteptarea voiajului de inaugurare. Prin comparație cu imensa structură plutitoare, blocurile de locuințe de pe țărm păreau a fi construcții mici, neînsemnate.

Gigantica navă are o greutate de 228.000 de tone, o lățime de 72,5 metri și o lungime de 362 metri, cu doar 20 de metri mai puțin decât Empire State Building din New York (care, vreme de peste 40 de ani, a fost cea mai înaltă clădire de pe Terra).

vas

vas gigantic

Simfonia Mărilor are un total de optsprezece punți și deține, la bord, spațiu suficient pentru mai mult de 8000 de persoane. Imensul și luxosul vas a fost construit pe un șantier naval din Franța, de la Saint Nazaire și a costat 959.000.000 lire sterline. La bordul său se află 20 de restaurante și șase baruri, inclusiv un „bar bionic” în care cocteilurile sunt preparate de către roboți, după indicațiile clienților.

Gigantica navă a intrat în serviciu în data de 31 martie 2018 și în curând va începe și prima sa croazieră, pe Marea Mediterană. Pentru ca pasagerii să nu se plictisească, pe Symphony of the Seas se află un parc acvatic, un teren de mini-golf, un simulator de surfing, un teren de baschet de dimensiuni normale, fără a lipsi sălile de spectacole, cazinourile etc.

bar

vas de croaziera

Echipajul vasului va însuma 2200 de persoane, iar numărul maxim de pasageri pe care îi poate găzdui imensa navă este de 6680. Symphony of the Seas are o navă soră, Harmony of the Seas (actualmente cel de-al doilea vas de croazieră din lume, ca mărime), inaugurată cu doi ani în urmă. Symphony of the Seas poate atinge o viteză de 41 km/h. Prima serie de croaziere se va desfășura în Marea Mediterană, însă în toamnă vasul va fi trimis la Miami, Florida, de unde va porni către insulele din sud, ale Mării Caraibilor.

surf

interior 3

piscine

interior

interior 6

interior 2

Simfonia Marilor

Surse: wikipedia.org, dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii