Noutăți

Simbolul pierdut al Divinității. A existat o religie universală în culturile antice? Uimitoarele descoperiri ale specialiștilor…

Ar fi putut culturile antice din întreaga lume să fie interconectate printr-un puternic simbol religios unic, la fel cum astăzi, creștinii din întreaga lume au ca simbol crucea? Acest lucru este ceea ce sugerează autorul Richard Cassaro în cartea sa “Veriga Lipsă”. Acesta prezintă peste 500 de imagini fascinante cu un simbol misterios ce apare în culturile antice din întreaga lume. Fie că vorbim de egipteni, sumerieni, grecii antici, incași sau persani, toți par a avea în comun o reprezentare iconică, pe care Richard o numește „Simbolul Sinelui Divin”. Nu mai trebuie să menționăm faptul că din punct de vedere geografic cele mai multe dintre aceste culturi antice, deși unele au avut perioade de înflorire similare ca și poziționare în timp, conform viziunii oficiale nu au avut niciodată contact una cu cealaltă din cauza distanțelor extrem de mari.

Cassaro explică faptul că simbolul identificat de el în diferitele culturi ale lumii are aceleași caracteristici și ar reprezenta: „sufletul celui înțelept, care deține simetric două obiecte identice, însă opuse unul altuia, oferind astfel un echilibru de forțe, o dualitate.” Pictograma “Sinelui Divin” poate fi regăsită inclusiv în mitologia greacă, în legenda Epocii de Aur. În acest timp primordial, omul trăia în pace și armonie, își păstra înfățișarea tinerească multă vreme și deși corpul se stingea la un moment dat, spiritul acestuia continua să fie liber prin această lume utopică, lucru ce îi conferea omului nemurirea.

dada

Această idee a unor forțe ale binelui și ale răului în cultura noastră, care stau deoparte și de alta a sufletului, nu sunt prezente doar în mitologie sau sub forma unor pictograme pe pereții piramidelor din întreaga lume. Conform lui Cassaro, civilizațiile antice aveau o viziune comună și din punct de vedere arhitectural, reușind să înglobeze simbolul în construcții, la fel de bine cum un arhitect din zilele nostre își impune o particularitate a sa în proiectele pe care le derulează peste tot în lume.

Construcțiile Triptice, cum le numește Cassaro, pot fi văzute cel mai bine la piramidele aflate pe axa Mexic-Egipt-Indonezia. Toate au în comun mai multe elemente de design. Există o ușă centrală care pare a fi “sursa sufletului ” și două uși mai mici, poziționate de o parte și de alta, ce ar putea reprezenta forțele opuse ale dualității.

faggtt

Cassaro a studiat ruinele antice de pe patru continente diferite (America, Asia, Africa și Europa). A predat la instituții academice din Egipt, Italia, Spania și Peru, iar scrierile sale au fost publicate în reviste din întreaga lume.

pyramid-cultures

sursa: richardcassaro.com/

sursa: ancient-code.com

sursa: ancient-origins.net/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

9 Comments on Simbolul pierdut al Divinității. A existat o religie universală în culturile antice? Uimitoarele descoperiri ale specialiștilor…

 1. Exista o alta zeitate comuna celor trei spatii culturale si anume zeul Cham sau Kham. Se gasesc reprezentari ale acestei zeitai atat in spatiul american cat si in cel indochinez si indonezian iar in Egipt il avem ca echivalent pe Amun sau Amon zeul suprem al egiptenilor.

  Acuma, eu ma intreb: o avea aceasta zeitate legatura cu biblicul Ham, fiul cel mic al lui Noe? Un indiciu ar fi marturia ca fenicienii din vechime numeau pamantul Africii cu numele Tara Ham sau Pamantul Ham, iar ei despre ei spuneau ca au rege pe un anume Canaan.

 2. Bravo Daniel. Poate vei integra in sait si in buton de. Search. Ae fi foarte util.

 3. Foarte interesant articolul.stim atât de putine despre noi

 4. Potrivit Vechiului Testament, Ham este cel de al doilea fiu a lui Noe si tatăl lui Canaan. Daca te ajuta, Cartea Facerii enumera si zonele în care neamul lui Canaan s-a extins:,,ținuturile lor se întindeau de la Sidon spre Gherara pana la Gaza, iar de aici spre Sodoma, Gomora,Adma si Teboim pana spre Lasa”

  • Aaa, mersi, nu m-ajuta. 🙂
   Este un pasaj foarte la indemana din Biblie.
   M-ar/ne-ar ajuta daca a-i avea ceva cu valoare de exegeza/exegetica, in ce priveste respectivul pasaj si… apropo de geti. 🙂

 5. Cu toti au crezit ca baza umana este intre bine si rau. Ca calea universala este sa gasim armonie intre ele. Cel putin asa pot explica.

 6. Nu se pot spune acum prea multe.De acord, insa,deschiderea centrala este realul,in una din parti imaginea, iar in cealalta viata(viul).Oare unde suntem acum?

 7. Foarte interesant.. Aceste simboluri imi sugereaza bratele unor balante aflate in echilibru. Putem observa simboluri vegetale si animale tinute in echilibru de catre bratele divinitatilor.In interpretare proprie as sugera ca aceste statuete ar transmite faptul ca echilibrul lumii interioare si al lumii exterioare ar fi un atribut marcant al Sinelui divin.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii