Noutăți

Sigiliu de aur de aproape 5 kg. din vremea dinastiei Ming, descoperit în China (Video)

  •  
  •  
  •  

Pe albia râului Min, în sud-vestul Chinei, arheologii găsesc încă din 2017 obiecte valoroase care datează din secolul al XVII-lea. Ultima descoperire: un sigiliu imperial de aur cu puritate de 95% și greutatea de aproape cinci kilograme.

În 2017, în apropiere de Meishan, în provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, a început un proiect arheologic ambițios.

Lucrările efectuate pe șantier în toți acești ani au permis ca din albia râului Min (care fusese drenată pentru a facilita activitatea arheologilor), aproape de oraș, să fie scoase aproximativ 30.000 de obiecte datate în secolul al XVII-lea, perioada finală a dinastiei Ming (1344-1644), potrivit Xinhua.

Dintre acestea, aproximativ 10.000 sunt realizate din aur și argint, iar aproximativ 2.000 au fost clasificate ca fiind de mare valoare arheologică. Printre ele se numără monede, lingouri, bijuterii, ornamente și tacâmuri din aur, argint și bronz.

În 2020 s-a încheiat a treia campanie de săpături, iar la închiderea lucrărilor arheologii au făcut o nouă și surprinzătoare descoperire: un sigiliu de aur care cântărește aproape cinci kilograme…

Citește mai mult: Incredibilia

Over 10,000 relics excavated from late Ming battlefield site

Chinese archaeologists have discovered more than 10,000 relics during the latest round of excavations at Jiangkou Chenyin historic site, a late Ming battlefield site in Jiangkou Town, southwest China's Sichuan Province.

Publicată de CGTN pe Joi, 30 aprilie 2020


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii