Noutăți

Shaquille O’Neal, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din istoria NBA-ului susține că Pământul este plat. Ce l-a convins?

Shaquille O’Neal, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din istoria NBA-ului, un sportiv cu milioane de fani în întreaga lume, susține și își îndeamnă urmăritorii de pe rețelele sociale să creadă în faptul că Pământul este plat. Fostul jucător de baschet, retras din activitate în anul 2010, are 2 metri și 16cm înălțime, fiind și unul dintre cei mai înalți jucători care au activat vreodată. Potrivit propriilor declarații și-a dat seama că Pământul este plat datorită numeroaselor drumuri pe care le face cu mașina prin toată America!!!!! :)))

Conduc de pe o coastă pe alta, iar Pământul ăsta este plat pentru mine. Conduc din Florida în California tot timpul și este plat. Eu nu merg în sus și în jos, în unghiuri de 360 de grade. Vreți să îmi spuneți că China este sub noi? China este sub noi? Nu este. Lumea este plată. Oh, imagini din satelit? Acestea ar putea fi editate. Spun doar că atunci când conduc eu din Florida la New York totul e plat. New York la Seattle – plat. Seattle la LA – plat“, a declarat O’Neal. (În fața unor astfel de argumente, nici cei de la NASA nu cred că mai pot spune ceva…:) .. )

content-1490010405-shutterstock-286800752-1

Shaq nu este singura vedetă internațională care susține acest lucru. De la artiști de muzică pop și până la actori, din ce în ce mai multe staruri declară acest lucru. O fac din convingere adevărată sau doar ca un instrument de PR, nu știm sigur. Internetul este un loc în care se nasc și se vor naște întotdeauna teorii ale conspirației. Iar forma Pământului este una dintre cele mai dezbătute controverse, fiecare tabără aducându-și propriile argumente.

Totuși, dincolo de polemici, ar mai fi de menționat un lucru. Teoria Pământului plat nu este una nouă. „The Flat Earth Society” este o organizație înființată în secolul al 19-lea iar membri fondatori declarau în acele timpuri faptul că sunt singurii care cunosc „adevărul“ despre planeta noastră, iar oamenii de știință sunt niște vraci care nu cunosc nimic de fapt.

Mai aproape de zilele noastre, în 2010, președintele acestei societăți declara faptul că este la curent cu evoluția tehnologiei și îi acceptă pe oamenii de știință a căror investigații în ceea ce privesc schimbările climatice sunt reale, însă atunci când vine vorba de Pământ, el este convins că se înșeală și că este plat.

sursa: iflscience.com/

sursa: iflscience.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Shaquille O’Neal, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din istoria NBA-ului susține că Pământul este plat. Ce l-a convins?

  1. Intrbare pentru adeptii teoriei Pamantului plat: din Africa de Sud, sau din Australia, sau din Argentina se vede Steaua Polara? Aceea pe care o vedem noi in Europa, cu carul mare, carul mic…

  2. Pe cei ce au vreo urma de dubiu ca Pamantul este sferic, ii invit sa-si arunce ochii pe cer si sa-i lase acolo pret de vreo 3-4 minute pana vad ca trece vreun avion din alea de lasa dara de condens (bla, bla, de condens, e de fapt chem trail adica dara chimica) dintr-o parte pana in cealalta a cerului.

    Ei, si daca dara de condens (chimica, de fapt) respectiva este curba… Gata dovada obtinuta empiric.

    Desigur ca trebuie sa nu fii atat de capcaun incat sa nu stii ca avioanele, in mersul lor, pastreaza o altitudine consatanta, de exemplu zece mii de metri sau opt mii de metri, etc, ceea ce inseamna ca merg paralel cu solul.

    Ei bine, daca merg paralel cu solul iar dara se vede ca este curba, atunci si solul este curb, adica rotund, adica sferic.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii