Noutăți

Shakespeare, analizat de o inteligență artificială: cum și-a scris, de fapt, lucrările faimoase

Shakespeare este unul dintre cei mai faimoși scriitori din toate timpurile, dar o analiză a textelor sale realizate de o inteligență artificială confirmă o serie de detalii surprinzătoare despre procesul creativ al autorului.

Mulți experți literari și-au manifestat de-a lungul anilor opinia cu referire la modul în care Shakespeare și-a scris textele. Unii sunt de părere că a avut parte de ajutor în redactarea anumitor lucrări.

Acest lucru nu este neapărat neobișnuit sau negativ, dar e bine de știut în ce raport au fost scrise de altcineva cele mai populare piese de teatru din toate timpurile. Răspunsul la aceste întrebări a venit de curând din partea unei inteligențe artificiale.

Pentru a-și atinge scopul analitic, cercetătorul ceh Petr Plecháč a creat o rețea neurală pentru a vedea dacă părți din Henric al VIII-lea au fost scrise de John Fletcher, un contemporar al lui Shakespeare și un scriitor pe care mulți îl consideră ca fiind un colaborator al faimosului autor.

Pentru eficiență, algoritmul a fost ”antrenat” pentru a învăța alegerea cuvintelor și ritmul folosit Shakespeare în alte lucrări ale sale și de Fletcher în propriile scrieri.

Printre creațiile analizate în prealabil s-au numărat The Tempest și Valentinian. Pentru ca analiza să fie cât mai obiectivă, au fost evitate începuturile și finalurile unor scene, deoarece acestea ar fi putut fi inspirate de la unul la altul. Concluziile au fost surprinzătoare.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii