Noutăți

De ultimă oră – Sfidând o lume întreagă, comuniștii din Coreea de Nord au încercat să lanseze încă o rachetă balistică, dar… lansarea a fost un fiasco!

Nord-coreenii au încercat să lanseze o rachetă balistică de pe coasta de est a țării dar au dat greș, afirmă oficiali din cadrul armatei sud-coreene. Se pare că racheta a explodat aproape imediat după lansare. Evenimentul s-a produs la foarte puțină vreme după ce conducerea comunistă a Coreei de Nord a avertizat Statele Unite că este gata, la primul semn de agresiune, să riposteze dur, printr-un atac nuclear, afirmație emisă pe fondul creșterii tensiunii în regiune.

c

Până în momentul de față, Coreea de Nord a efectuat cinci teste nucleare și a lansat o serie de rachete balistice, în cadrul unor exerciții militare. După cum afirmă ministrul apărării din Coreea de Sud, nord-coreenii au încercat să testeze un tip neindentificat de rachetă balistică, în portul Sinpo. În acest moment, specialiștii armatei sud-coreene încearcă să afle mai multe amănunte despre ceea ce s-a petrecut, de fapt, în Coreea de Nord, la tentativa eșuată de lansare.

a

Sâmbătă, la Phenian a avut loc o mega-paradă militară, nord-coreenii încercând să facă o demonstrație de forță. Autoritățile comuniste din Coreea de Nord au serbat, cu mare fast, aniversarea cu numărul 105 a nașterii fostului lider Kim Il-Sung. S-a speculat, cu acest prilej, că dictatorul Kim Jong-Un ar putea ordona efectuarea unui nou test nuclear. Potrivit The New York Times, experții militari au studiat imaginile de la parada militară, constatând că armata nord coreană a etalat trei tipuri de rachete balistice intercontinentale.

b

Scopul pe care și l-au propus nord-coreenii este de a ajunge în situația de a putea lovi o țintă aflată oriunde în lume, cu rachetele lor balistice dotate cu focoase nucleare. d

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații și imagini: www.bbc.com, www.nytimes.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii