Noutăți

Sferă uriașă descoperită recent în Bosnia. Dovada existenței unor civilizații antice avansate sau o formațiune naturală?

Poate părea un simplu bolovan însă arheologul bosniac Semir Osmanagic susține că sfera descoperită recent în pădurile din apropierea orașului Zavidovici, Bosnia și Herțegovina, este mult mai mult decât un simplu obiect creat de natură. Dr. Osmanagic, trăiește acum în Austin, Texas, însă călătorește în lumea întreagă investigând siteurile antice și legendele locale, cu scopul de a găsi dovezi palpabile care să-i demonstreze teoria conform căreia Pământul a fost populat în trecut de civilizații mult mai dezvoltate din punct de vedere tehnologic decât am crede noi.

Potrivit acestuia, sfera descoperită acum într-o pădure din centrul țării sale natale nu este altceva decât o dovadă în plus în susținerea teoriei. Aceasta are un diametru de peste 2 metri și seamănă izbitor de mult cu sferele din Costa Rica, sculptate între anii 200 î.Hr și 1600 d.Hr, despre care puteți afla mai multe informații din articolul anterior: http://www.cunoastelumea.ro/sferele-misterioase-din-costa-rica-unele-cantaresc-15-tone-si-au-o-vechime-de-mii-de-ani/

bolovan2

Dacă piatra uriașă din Bosnia se dovedește a fi creată de mâini omenești, ar fi cel mai mare sferă descoperită vreodată, greutatea ei fiind dublă față de cea a sferelor din Costa Rica. Arheologul susține că în Bosnia ar fi existat sute de astfel de sfere extrem de vechi, însă oamenii le-au distrus de-a lungul timpului, convinși de legendele locale care vorbesc despre faptul că aceste „mingi” ar avea un interior format din aur pur. Numai opt sunt cunoscute ca fiind încă întregi, inclusiv cea descoperită acum.

Dr. Osmanagic a declarat că sfera are un conținut extrem de ridicat de fier și consideră că poate fi mai veche decât cele din Costa Rica: “E încă o dovadă că a existat o civilizație avansată aici, cu un nivel înalt al tehnologiei, despre care știm foarte puține” .

Cu toate acestea, un număr de experți de la Societatea Geologică internațională nu sunt de acord cu Osmanagic. Acești cred că bolovanul nu este făcut de om. Ei spun că forma rotundă a rocii ar putea fi rezultatul unui proces chimic care are ca efect formarea de straturi concentrice sau sferice.

bolovan3

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Sferă uriașă descoperită recent în Bosnia. Dovada existenței unor civilizații antice avansate sau o formațiune naturală?

  1. Omul nostru n-a auzit inca de trovanti?! Se gasesc si pe la noi prin jud. Valcea… Formati absolut natural. Ba unii mai sunt inca in faza de crestere (adaugare de straturi)…

  2. Numai procese chimice au astia in cap, dar minte deloc, orice dar numai de om sa nu fie facut.Cretin, asta se intampla cand lasi drogati si betivi in mediile academice

  3. aaa….daca se depun straturi concentrice,cine ridica bila aia,sa se depuna si dedesubt,domnule?!

  4. cetățeanul tulburat // 14 mai 2016 at 7:34 // Răspunde

    păi sunt și 3 piramide descoperite de gagiul cu pălărie, însă lumea științifică la ordinul masonilor, nu îl iau în serios…dar omul a fost lăsat să sape singur ajutat de voluntari fiecare cu lopata lui…și căutați poze pe net să vedeți ce a descoperit!

  5. cetățeanul tulburat // 14 mai 2016 at 7:47 // Răspunde

    apropo de trovanti, ei se află în Buzău… ne-au fost lăsați aici…Nu s-au format aici…Mai sunt și alții, pe alte meridiane, care mișcă și lasă urme…unii cercetători i-au îngropat, iar pietrele ies singure la suprafață…

  6. …precum uleiul in apa no? trovantii din Bz. sunt formatii calcaroase-silicoase nu feroase…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii