Noutăți

Șefii de stat și alcoolul – o relație cu surprize…

  •  
  •  
  •  

Mulți lideri politici consumă alcool. Unii gustă, alții beau de-a binelea, alții „și-au îmbibat” mandatele în licoarea lui Bachus. Dincolo de „bârfe”, cazurile documentate relevă relația surprinzătoare cu alcoolul a unora dintre oamenii politici de top.

Vladimir Putin „udă” florile. Deși în Rusia vodka este băutură națională și nu poate lipsi nici din lumea politicii, liderul Federației Ruse, Vladimir Putin, este un abstinent convins.

Este binecunoscut faptul că la evenimente, atunci când este servit cu vodkă, liderul de la Kremlin „udă” cu băutura respectivă ghivecele cu flori pe care le găsește în jur, notează thrillist.com.

Kim Jong Un dă bani grei pe tărie. Peste o jumătate de milion de dolari cheltuiește în fiecare an dictatorul nord-coreean Kim Jong pe whisky, rom, șampanie și vodkă.

Aceștia pot fi consideraț bani grei în condițile în care populația țării trăiește la limita subzistenței, fără cele mai elementare elemente de confort.

Francois Hollande a renunțat la o întâlnire oficială de dragul vinului. Fostul președinte al Franței Francois Hollande ia vinul francez atât de în serios, încât a anulat o întâlnire oficială cu președintele Iranului, Hassan Rouhani, din cauza faptului că liderul oriental a refuzat să accepte ca vinul să fie prezent în meniu.

Hollande se servea de fiecare dată când poftea, potrivit mass-media, din cele este 14.000 de sticle cu vin din beciurile Palatului Elysee.

Richard Nixon, băut, era să pornească un război nuclear. Controversatul președinte Richard Nixon, care probabil nu-și va putea dezlipi vreodată numele de afacerea „Watergate”, a dat multă bătaie de cap staff-ului său din Administrația prezidențială.

S-a spus mereu despre el că, din cauza faptului că nu rezista la efectele alcoolului, era deseori băut la Casa Albă. Un episod din 1969 a rămas relevant: Coreea de Nord a doborât un avion-spion american, iar vestea l-a prins pe Nixon cu câteva pahare în plus în organism.

Reacția: cel mai puternic om al lumii a ordonat un atac nuclear! A mers până acolo încât i-a alertat în acest scop pe responsabilii din cabinetul său.

Din fericire (pentru întreaga omenire…), secretarul de stat Henry Kissinger a reușit să calmeze situația, recomandându-le celor prezenți să aștepte ca Nixon să redevină treaz.

Dacă președintelui i s-ar face pe plac, am avea câte un război nuclear în fiecare săptămână”, afirma Kissinger.

Lyndon Johnson conducea prin Texas în timp ce bea whisky cu gheață. A rămas de notorietate felul în care fostul președinte al SUA Lyndon Johnson putea fi văzut pe șoselele din Texas într-o decapotabilă de culoare albă, conducând în timp ce bea whisky cu gheață.

Din când în când, întindea mâna afară din mașină cu paharul gol, iar agenții care îl însoțeau pregăteau o nouă porție atunci când automobilul prezidențial încetinea, relatează time.com.

Regina Elisabeta a II-a și tonicul de fiecare zi. Longeviva suverană a Marii Britanii a preluat și perpetuat un obicei de la mama sa. În fiecare zi, Elisabeta a II-a bea în fiecare zi la prânz un tonic preparat din două părți de vin Dubonnet cu o parte gin și o felie de lămâie.

Roxana Istudor

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii