Noutăți

Secretele celei mai longevive persoane din lume

Jeanne Calment rămâne până astăzi, conform actelor de naștere și de deces, cea mai longevivă persoană din lume. Ea a trăit până la vârsta de 122 de ani și 164 zile. S-a născut în 1875, a asistat la construirea Turnului Eiffel și i-a vândut creioane colorate pictorului Vincent van Gogh, descriindu-l ca fiind ” murdar, prost îmbrăcat și dezagreabil “.

ARLES, PROVENCE-COTE D'AZUR, France --- JEANNE CALMENT, THE WORLD'S OLDEST PERSON --- Image by © CORBIS SYGMA

Jeanne Calment la 20 de ani

 

JCalment60

Jeanne Calment la 60 de ani

Calment a dus o viață foarte activă și la 85 de ani încă făcea scrimă, iar la 100 de ani încă mergea cu bicicleta. La vârsta de 114 ea a jucat în filmul Vincent & Me ( 1990 ) – devenind cea mai în vârstă actriță care a apărut într-un film. După părerea ei secretele pentru o viață lungă au fost uleiul de măsline, vinul și ciocolata. Totodată, povestea că râdea mult și nu se stresa. Ea zicea că: ” Dacă nu poți face nimic, nu-ți mai face griji. “

La vârsta de 90 de ani, rămasă fără moștenitori, Calment a semnat un acord de vânzare a apartamentului către avocatului ei, André-François Raffray, printr-un contract pe viață. Datorită faptului că Jeanne Calmet a mai trăit 32 de ani din momentul contractului, iar înțelegerea presupunea ca avocatul să-i plătească lunar 2.500 de franci până la moartea ei, în final acesta a plătit mai mult decât dublul valorii apartamentului. După ce Raffray a murit de cancer la vârsta de 77 de ani, văduva lui a continuat să-i plătească Jeannei Calment rata până la moartea acesteia în 1997.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Surse: www.theguardian.com, wikipedia.org

Surse foto: www.theguardian.com, http://www.grg.org/

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Secretele celei mai longevive persoane din lume

  1. uleiul de măsline, vinul și ciocolata … ce tare

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii