Noutăți

Se lucrează la debarcarea neomarxistului Macron? Vicepremierul italian s-a întâlnit cu reprezentanții “Vestelor Galbene”…

Ministerul francez de Externe a criticat miercuri o întâlnire dintre vicepremierul italian Luigi Di Maio şi liderii mişcării antiguvernamentale ”Vestele Galbene” din Franţa, acuzându-l pe politicianul de la Roma că subminează relaţiile dintre cele două ţări europene vecine, relatează agenţia Reuters.

”Această nouă provocare nu este acceptabilă între ţări vecine şi partenere în Uniunea Europeană”, a declarat un purtător de cuvânt al MAE francez în cadrul unui briefing de presă cotidian online.

”Dl. Di Maio, care deţine responsabilităţi guvernamentale, trebuie să aibă grijă să nu submineze, prin interferenţele sale repetate, relaţiile noastre bilaterale, în interesul atât al Franţei, cât şi al Italiei”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Luigi Di Maio, care este şeful Mişcării Cinci Stele (M5S), partid populist şi anti-establishment, a afirmat că s-a oprit în Franţa şi s-a întâlnit cu liderul ”Vestelor Galbene” Christophe Chalencon şi cu candidaţii de pe lista mişcării pentru alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc în luna mai. Di Maio a scris pe Twitter că ”vântul schimbării” a trecut Alpii. (Știre AGERPRES)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii