Noutăți

Se înregistrează un declin al observațiilor OZN. De ce cred specaliștii că se întâmplă acest lucru…

  •  
  •  
  •  

Raportările privind observațiile unor OZN-uri au înregistrat o scădere masivă în ultimii ani în America, iar specialiștii din domeniu nu înțeleg care ar putea fi cauza. Potrivit datelor furnizate de NUFORC, Centrul național american de raportare a OZN-urilor, declinul a început în 2014, după ani de observații masive. Începând cu anii 1990, numărul total al observațiilor OZN a crescut constant, ajungând la un maxim de 8.670 de rapoarte în 2014. După aceea, toate au mers repede în jos, după cum arată acest infographic de la Statista.com. Dincolo de ocean, adică în Europa, cel puțin după ufologul Alex Griffioen, în Olanda dar și în țările vecine nu s-a înregistrat o astfel de scădere abruptă, ceea ce înseamnă aceste apariții fie nu mai sunt atât de numeroase pe continentul american, fie autoritățile de la Washington sunt mult mai atente cu informațiile care se scurg în presă sau pe rețelele sociale cu privire la aceste fenomene.

“Scăderea semnificativă a numărului de rapoarte i-a supărat pe toți cei care investighează domeniul OZN. Cu toții vedem aceeași tendință și toți sunt derutați de aceasta. Este posibil ca incidentele să fie din ce în ce mai puține, dar este posibil ca rapoartele să fie interceptate și oprite de la răspândire pe canalele sociale sau chiar pe forumul nostru. Cine ar face așa ceva este un mister, dar dacă se întâmplă, prima mea suspiciune ar fi o organizație guvernamentală. Este destul de riscant ca un guvern să facă acest lucru, dar nu îl putem exclude. Astfel spus, o scădere a numărului de rapoarte nu echivalează cu o scădere a numărului de observații OZN, poate însemna că site-ul NUFORC a devenit mult mai greu de găsit sau poate fi mai puțin util, însă și postările de pe rețelele sociale cu astfel de fenomene sunt mai rare”, a declarat fondatorul și directorul NUFORC, Peter Davenport, pentru Business Insider.

În afara celor două explixații care ar sta la baza unui număr redus de observații OZN, mai există una, pe care Davenport nu o amintește și anume cea a dronelor. În 2015, Administrația Federală a Aviației (FAA) a început să permită companiilor să trimită drone în spațiul aerian, dacă sunt înregistrate. Numai în 2016 în SUA s-au vândut peste 2,4 milioane de drone, iar șansa de a vedea o dronă pe cer a crescut considerabil, ceea ce ar putea duce la confuzia dintre o dronă și un OZN, de unde și reținerea oamenilor de a raporta un OZN care ar putea fi, de fapt, o dronă.

sursa: https://www.businessinsider.com/head-of-ufo-report-centre-claims-reports-could-be-being-intercepted-2018-8?utm_content=buffered13b&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer-bi

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Se înregistrează un declin al observațiilor OZN. De ce cred specaliștii că se întâmplă acest lucru…

  1. NEAGU MARIANA // 26 august 2018 at 15:58 // Răspunde

    Fenomenele naturale nu ne mai conving de naturalețea lor ! O autopsie , două ,nouă ,nouăzeci și nouă ,care nu a ajuns la niciun rezultat după 70 de ani face ca poveștile cu .. farfurii să devină chiar serial de desene animate ! Deci pentru vânzătorii de iluzii și amatorii de achiziție e un subiect bun !Doar atât ! Tehnologia super avansată în domeniul militar aerospațial nu mă convinge personal de altceva decât că Da Vinci și Tesla au existat !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii