AIM radionica curs online

Noutăți

SE APROPIE RĂZBOIUL? Rușii aduc 100.000 de militari, 800 de tancuri și 400 de piese de artilerie la granița cu Polonia și Țările Baltice

Digi24.ro: Rusia se pregătește să trimită până în toamnă peste 100.000 de militari la marginea estică a teritoriului NATO, una dintre cele mai mari acțiuni militare de la instalarea lui Putin la putere. Experții militari americani spun că exercițiul militar se vrea a fi unul de intimidare și amintește de momentele tensionate din timpul Războiului Rece, scrie The New York Times. Șeful comandamentului de Operațiuni Speciale al SUA se teme că o mare parte dintre militarii ruși implicați în această operațiune, dar și tancurile, vor rămâne acolo.

Trupele care vor participa la manevrele cunoscute sub numele „Zapad” vor fi desfășurate la țărmul Mării Baltice, la granița de est a statului Belarus, în estul Ucrainei și în enclava Kaliningrad, aflată între Polonia și Lituania.

Conform primelor informații, la manevre vor participa unități de blindate, infanterie și parașutiști, cărora li se vor alătura militari din trupele speciale. Va fi prezentă și celebra divizie de tancuri care a ocupat Berlinul în cel de-Al Doilea Război Mondial și a participat la invadarea Cehoslovaciei în 1968.

Un general american a declarat, după anunțarea acestor operațiuni desfășurate de armată rusă, că „Marea îngrijorarea este că trupele rusești nu vor mai pleca. Și nu suntem paranoici!”.

Exercițiul militar este planificat de mai multe luni și nu este o reacție la noile sancțiuni impuse Rusiei de Congresul american. Răspunsul Kremlinului la această acțiune a constat în expulzarea mai multor sute de diplomați americani aflați la post în Rusia.

Mai mulți ofițeri americani de grad înalt sunt de părere că Putin vrea să își sporească prezența militară în Belarus, un stat care se învecinează cu trei aliați NATO: Polonia, Lituania și Letonia. Acolo sunt deja staționați peste o mie de militari specializați în apărare antiaeriană, comunicații și logistică.

De asemenea, Kremlinul vrea să facă puțină „gălăgie” și să transmită NATO că Rusia nu se lasă intimidată de manvrele militare recente ale alianței din estul Europei și că este pregătită pentru orice tip de intervenție militară.

Sursa: Digi24.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on SE APROPIE RĂZBOIUL? Rușii aduc 100.000 de militari, 800 de tancuri și 400 de piese de artilerie la granița cu Polonia și Țările Baltice

  1. Asa, toata lumea sa se pregateasca de razboi, ca dupa aceea o sa respirati plutoniu si uraniu nu oxigen!

  2. cetățeanul tulburat // 6 august 2017 at 17:13 // Răspunde

    Totul este un teatru…De fapt asta e minciuna în care trăim războaiele și industria de armament contează…propagandă și manipulare…eu unul m-am săturat de jocul ăsta al lor…batem apa în piuă pe planeta asta cu succes!

  3. carianopol // 7 august 2017 at 3:50 // Răspunde

    Pai abia ce se tot manevra NATO pe langa granita Rusiei, rusii ce sa faca? Si mai sunt si altii care nu mai pleaca.
    Pe de alta parte, Digi24, site securist, rezistent.

  4. bai frate americanii astia daca nu-si baga nasu peste tot in lume nu se lasa si pe urma se vaita ca unele tari nu se lasa intimidate de ei.adica aduci nave,avioane instalezi baze militare in tari de linga rusi si vrei sa stea cu miinile in sin fara sa ia masuri .ia mai stati pe la voi acasa si nu maincercati chipurile sa implementati “democratia”prin lume ca ne-a iesit pe nas tot ce vine de la voi

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii