Noutăți

Scara ascunsă care duce spre Patriarhie, unul dintre locurile inedite din Bucureşti

„Pietrele datează din anii ’30. Toate trotuarele din perioada interbelică au fost pavate aşa de primarul Dobrescu. Se pare că este ultima stradă care mai are acest pavaj şi este monument istoric“, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN), cei care organizează trasee culturale prin Capitală.

Dealul Mitropoliei din București era cu mulți ani în urmă un fel de insulă a capitalei, prin jurul căreia curgea râul Dâmbovița. Străzile din zona dealului și cele care duc pe deal, sunt pavate cu pietre care ne amintesc de un oraș din trecut.
Această zonă este bine cunoscută azi datorită Patriarhiei. În trecut,  din Mahalaua Flămânda se putea ajunge la Patriarhie pe o scară construită între două case vechi din Bucureşti.
 .
“Astăzi, scara a rămas în picioare şi este considerată de cei care locuiesc în zonă ca fiind un loc foarte frumos şi încărcat de istorie, numărându-se printre cele mai frumoase locuri ascunse din Bucureşti.“(adevarul.ro)

orig

foto Marian Iliescu -Scara duce direct către Patriarhie

Dealul Mitropoliei sau Dealul Patriarhiei este o colină din București, un punct istoric, cultural, arhitectonic, confesional, turistic important pe harta capitalei Românei. Din punct de vedere confesional, Dealul Mitropoliei este un reper pentru ortodoximul din România, aici fiind în prezent sediul Patriarhiei Române și reședința Patriarhului.

 

O serie de evenimente din istoria Românei sunt strâns legate de acest loc deoarece până în anul 1997, în Palatul Camerei Deputaților din complexul Patriarhiei – astăzi Palatul Patriarhiei, a fost sediul Camerei Depuaților, respectiv sediul Adunării Deputaților. Tot aici, în clădirea în care se întrunea Divanul Domnesc, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei și al Țării Românești. (wikipedia)

Dealul_Mitropoliei,_1859,_Le_Monde_IllustreDealul Mitropoliei la 1859

Mădălina Corina Diaconu

surse: adevarul.ro, arcen, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii