Noutăți

Savantul care nu s-a mai spălat de 12 ani…, în numele științei!

  •  
  •  
  •  

Ideea de a nu te spăla timp de ani de zile i-a venit omului de știință de la MIT, după ce o femeie l-a întrebat: de ce le place cailor să se rostogolească vara în iarbă, mai ales dacă aceștia sunt periați de către îngrijitori? Aceasta s-a gândit și a răspuns că atât caii, cât și alte animale, au nevoie să-și mențină pielea cât mai naturală, plină cu „bacterii bune” din mediul înconjurător.

Nu am făcut duş de peste 12 ani. Dușul zilnic nu este testat clinic de nimeni. Atunci, cum putem să presupunem că spălatul este o practică bună?”, a declarat Dave Whitlock.

Mai mult, acesta a creat un spray ce conține bacterii vii, numit „Mother Dirt”, pe care Whitlock susține că îl folosește zilnic, în loc de apă sau alte deodorante. Potrivit campaniei de promovare a produsului, se pare că igiena modernă, a stricat echilibrul natural al microbiomului pielii.

Jasmina Aganovic, partenera lui Dave Whitlock, crede că oamenii confundă termenul de steril cu cel de curat.

Ne-am îndepărtat natura din viață noastră. Nu mai petrecem atât de mult timp în aer liber precum erau oamenii obișnuiți. Nici măcar copiii mici n-o mai fac.”

Chimistul de la MIT, consideră că tot mai mulți oameni ar trebui să-i urmeze exemplul și să găsească metode naturale de a-și proteja și curăță pielea, chiar dacă nu o să apeleze la spray-ul cu bacterii vii creat de el.


sursa: dailymail.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii