Noutăți

Satul lui Popeye Marinarul există cu adevărat. Unde se află? (galerie foto)

Atunci când Walt Disney și Paramount Pictures au decis să facă un film bazat pe celebrul desen animat și a benzii desenate Popeye Marinarul, echipa de producție a ales pentru filmări o zonă nepopulată de pe furmoasa insulă Malta. Aici a luat naștere în 1979 satul lui Popeye.

Filmările au început în vara aceluiași an, iar echipa de construcție formată din 165 de oameni a lucrat timp de șapte luni pentru a construi satul așa cum a fost descris de creatorul benzii desenate E.C. Segar. Au fost construite nouăzeci de clădiri autentice de lemn din sute de bușteni și câteva mii de scânduri importate din Olanda, în timp ce șindrilele de lemn utilizate în construcția acoperișurilor au fost importate tocmai din Canada. Două mii de galoane de vopsea au fost consumate pentru a da viața acestor construcții, iar mai multe diguri cu o au fost ridicate în jurul gurii Anchor Bay, pentru a proteja țărmul de marea agitată în timpul filmărilor.

Un an mai târziu, în decembrie 1980, comedia care îl avea în centrul acțiunii pe actorul Robin Williams, în rolul lui Popeye Sailor Man, era lansată în cinematografele de peste ocean. Deși filmul a avut încasări mari, cei de Paramount și Disney declarau la acea vreme că nu sunt mulțumiți de încasări, având așteptări mult mai mari de la această producție. Astăzi locul filmării este deschis publicului ca un muzeu în aer liber. În afară de satul în sine, cei care ajung în zonă pot efectua excursii cu barca în jurul Anchor Bay, pot juca mini golf sau efectua scubba diving.

popeyecompo2_2960140b_trans_NvBQzQNjv4BqpJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8

popeye-village-3[2] popeye-village-2[2] popeye-village-1[2] popeye-village-10[5] popeye-village-9[5] popeye-village-6[5] popeye-village-5[5] popeye-village-4[5] popeye-village-8[6]

trailer cu filmul:

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii