Noutăți

Șarpele cu două și broasca cu trei… capete – Anomaliile lumii animale. VIDEO

  •  
  •  
  •  

Fotografiile următoare sunt cât se poate de reale. Ele prezintă o afecțiune rară, numită Polycephaly. Aceasta este condiția de a avea mai mult de un cap. Termenul este derivat din limba greacă: tulpini poli (greacă: “πολύ”) care înseamnă “multiple” și kephalē- (greacă: “κεφάλη”) care înseamnă “cap”. În toată lumea, există doar câteva cazuri de animale cu mai multe capete. Desigur, astfel de relatări pot fi găsite și în mitologie.

Se estimează că șansele ca un animal să dezvolte această afecțiune este extrem de mică. Ca și în cazul gemenilor siamezi, anomalia apare la animale prin fuziunea de embrioni simetrici monozigoți. Un exemplu extrem în acest sens este condiția parasiticus Craniopagus, prin care un organism pe deplin dezvoltat are un cap geamăn parazit s-au alăturat la craniu.

sarpe4 sapre3 sarpe2 sarpe

Având două creiere care controlează un singur corp, șarpele, nu s-ar putea descurca în sălbăticie. Potrivit experților, în captivitate acesta ar putea trăi în jur de 20 de ani. O altă creatură celebră este broasca cu trei capete descoperită în urmă cu mai mulți ani.

VIDEO broasca cu trei capete:

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa:jasontalbottphotography.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii