Noutăți

“Săptămâna fără calculator” la Muzeul Naţional al Satului

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 2 – 8 noiembrie 2015, ateliere interactive destinate copiilor şi adolescenţilor, în cadrul proiectului educativ “Săptămâna fără calculator”.

Proiectul face parte din programul „Vacanţă la Muzeul Satului” şi are ca scop valorificarea timpului liber, în cel mai plăcut mod, prin implicarea participanţilor în activităţi de valorizare a creativităţii şi a manualităţii, în forme reconfortante pe principii care ulterior pot folosi în diverse domenii ocupaţionale.

Gândit ca o alternativă la folosirea excesivă a computerului, programul facilitează diversificarea preocupărilor celor din tânăra generaţie, exersarea odihnei active în cadrul educaţiei nonformale, îmbunătăţirea exerciţiului de atenţie la şcoală şi socializarea, prin intermediul atelierelor interactive propuse. Totodată se doreşte educarea şi formarea prin şi pentru cultură, cunoaşterea şi respectarea valorilor tradiţionale, descoperirea şi redescoperirea patrimoniului etnologic.

calculator_medium

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creaţie: ouă încondeiate, măşti populare, pictură naivă, împletituri din sfoară, podoabe populare, icoane pe sticlă, păpuşi, teatru de umbre, dansuri populare, atelierul de cozonaci şi colăcei, în limita a 15 locuri de atelier.

Atelierele se desfăşoară de luni până duminică, între orele 10.00 – 11.30 şi 12.00-13.30.

Preţul pentru participare este 15 lei/persoană/atelier (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii