Noutăți

Sandwich-ul cu înghețată – locul unde înghețata se mănâncă pe pâine, la propriu. Ați încerca?

Suntem în plină vară, iar la fiecare colț de stradă suntem atrași de fel și fel de înghețate cu tot felul de topinguri foarte delicioase. Însă nu peste tot în lume înghețata se mănâncă la cornet sau cu lingurița.

Spre exemplu, în Mexic, acest fel de desert se mănâncă pe pâine, la propriu. Vânzătorii stradali din diferite părți ale Mexicului vând un produs care se cheamă “Tortas de Nieve” sau sandwich cu înghețată. Nimeni nu știe exact cine a inventat sandwich-ul mexican cu înghețată, însă portalul de știri local Antena TV susține că acest fel de mâncare este originar din regiunea Xonacatlan, Estado de Mexico, unde este servită copiilor și adulților de mai bine 60 de ani.

ice-cream-sandwich-Mexico2-750x400

Potrivit vânzătorilor, cupele de înghețată sunt puțin stropite cu sare pentru a se topi mai repede între cele doua bucăți de pâine, creând astfel o combinație interesantă între dulce și sărat. Totuși, pentru că nu există o rețetă standard, fiecare cumpărător poate să-și aleagă orice fel de înghețată pentru a crea ineditul sandwich, de la cele clasice, cum ar fi ciocolata și vanilie, până la înghețatele de fructe și chiar cele de bubblegum.

Sandwich-ul cu înghețată, nu este tocmai un preparat exclusiv din Mexic. În Filipine și Vietnam există vânzători care servesc înghețata în același fel, cel puțin neobișnuit pentru noi.

ice-cream-sandwich-Mexico-750x375

sursa:odditycentral.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii