Noutăți

Samuraii lui Hristos. Artefactele care dovedesc faptul că a existat cel puțin o ramură a samurailor creștini în Japonia

samurai_by_lublinerCel puțin 48 de săbii folosite de războinicii samurai în timpul secolelor al-XVI-lea și al-XVII-lea, vremuri de persecuție a creștinilor în Japonia, conțin simboluri creștine ascunse. Potrivit cotidianului The Asahi Shimbun, săbiile deținute de muzeul Sawada Miki Kinenkan din Prefectura Kanagawa, au fost cercetate timp de jumătate de an de către profesorul Yuhiko Nakanishi, acesta identificându-le ca aparținând mișcării creștine din rândul samurailor.

Descoperirea este extrem de rară ținând cont de politicile anti-creștine duse de japonezi în acele timpuri. Persecuțiile i-au făcut pe mulți creștini să-și ascundă apartenența religioasă timp de mai multe secole. Conform analizei, mai mult de 10 săbii s-au făcut în timpul perioadei Sengoku ( 1467-1568 ), în timp ce restul au fost create sub dominația Toyotomi Hideyoshi (1537-1598).

urai2

În cartea „Samuraii lui Hristos: Adevărata poveste a Shimabara Rebellion”, autorul Jonathan Clements, profesor la Universitatea Xi’an Jiaotong din China, descrie soarta dificilă a creștinilor din țara vecină. Potrivit autorului, creștinismul în Japonia are o tradiție foarte veche, însă treptat acesta a fost îndepărtat de autorități, totul culminând cu interzicerea oficială a practicării acestei religii în anul 1614 de către shogunul Tokugawa Leyasu. Creștinii erau marcați, răstigniți și băgați în mod repetat în apă fiartă, ca pedeapsă pentru practicarea cultului creștin. Unul dintre cele mai faimoase locuri de tortură a fost castelul Shimabara.

Shimabara-castle

În 2007, Papa Benedict al XVI-lea a confirmat faptul că 188 de creștini japonezi, care au murit din cauza persecuției regimului Tokugawa au fost selectați pentru beatificări. Ceremoniile au avut loc un an mai târziu, la Nagasaki. De asemenea, recent, în ianuarie 2016, Papa Francis a aprobat beatificarea lui Takayama Ukon, un samurai japonez. Născut în 1552, acesta a primit botezul creștin la vârsta de 12 ani. Apoi, în 1587, de îndată ce au început persecuțiile asupra creștinilor, Takayama și tatăl său, membri respectați și cu influență în rândul comunității lor, aleg să renunțe la avere și titlurile nobile, dedicându-se cauzei creștine. Din cauza persecuțiilor este nevoit în 1614 să se retragă, împreună cu un grup de 300 de catolici, în Manila, Filipine, unde avea să și moară un an mai târziu.

samurai

sursa: ancient-origins.net

sursa: asahi.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Samuraii lui Hristos. Artefactele care dovedesc faptul că a existat cel puțin o ramură a samurailor creștini în Japonia

  1. Tokugawa Ieyasu

  2. Oare de ce nu vorbeste mass-media oficiala pe nicaieri despre asta!? Ii doare gura sau sunt prea ocupati cu prostirea poporului prin scene regizate cu manelisti si curve!?

  3. sa nu zica careva ca invatatura lui Iisus nu s-a raspandit pe tot globul prin apostolii Lui

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii