Noutăți

Sal Playa – Hotelul de sare din Bolivia

  •  
  •  
  •  

În mijlocul Salar de Uyuni, depozitul de sare imens situat în partea de sud-vest a Boliviei, se află un hotel construit în întregime din sare. Nu este deloc surprinzător, mai degrabă e un lucru foarte normal ținând cont că sarea este singurul material disponibil în regiune. Hotelul Sal Playa a fost construit în 1993 de către un comerciant de sare care s-a gândit să exploateze zona din jurul Salar de Uyuni și într-un mod turistic. Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km². Acesta e situat în departamentele Potosí și Oruro în sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor, la o altitudine de 3656 m deasupra nivelului mării, în apropiere de hotarul dintre Bolivia și Chile.

Pereții hotelului sunt alcătuiți din blocuri de sare lipite împreună cu o substanță făcută doar din sare și apă. În timpul anotimpurilor ploioase, pereții sunt întăriți cu blocuri noi, în timp ce proprietarii le cer oaspeților să evite scorojirea pereților pentru a preveni deteriorarea. Toaletele, iluminatul și mesele  din interior sunt de asemenea fabricate din blocurile de sare. Micuțul hotel are 15 camere, o recepție și un bar.

salt-hotel (7)_thumb[1] salt-hotel (6)_thumb salt-hotel (5)_thumb salt-hotel (2)_thumb salt-hotel (1)_thumb salt-hotel (8)_thumb salt-hotel (3)_thumb salt-hotel (9)_thumb

sursa: http://wishyouwerehere.us/article/hotel-de-sal-playa-blanca
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii