Noutăți

Sal Playa – Hotelul de sare din Bolivia

În mijlocul Salar de Uyuni, depozitul de sare imens situat în partea de sud-vest a Boliviei, se află un hotel construit în întregime din sare. Nu este deloc surprinzător, mai degrabă e un lucru foarte normal ținând cont că sarea este singurul material disponibil în regiune. Hotelul Sal Playa a fost construit în 1993 de către un comerciant de sare care s-a gândit să exploateze zona din jurul Salar de Uyuni și într-un mod turistic. Salar de Uyuni este cel mai mare deșert de sare din lume, având o suprafață de 10.582 km². Acesta e situat în departamentele Potosí și Oruro în sud-vestul Boliviei, lângă creasta Anzilor, la o altitudine de 3656 m deasupra nivelului mării, în apropiere de hotarul dintre Bolivia și Chile.

Pereții hotelului sunt alcătuiți din blocuri de sare lipite împreună cu o substanță făcută doar din sare și apă. În timpul anotimpurilor ploioase, pereții sunt întăriți cu blocuri noi, în timp ce proprietarii le cer oaspeților să evite scorojirea pereților pentru a preveni deteriorarea. Toaletele, iluminatul și mesele  din interior sunt de asemenea fabricate din blocurile de sare. Micuțul hotel are 15 camere, o recepție și un bar.

salt-hotel (7)_thumb[1] salt-hotel (6)_thumb salt-hotel (5)_thumb salt-hotel (2)_thumb salt-hotel (1)_thumb salt-hotel (8)_thumb salt-hotel (3)_thumb salt-hotel (9)_thumb

sursa: http://wishyouwerehere.us/article/hotel-de-sal-playa-blanca
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii