Noutăți

Saksaywaman – Zidurile imposibile ale unei civilizații preincașe. O enigmă care bulversează comunitatea științifică

La periferia orașului Cusco din Peru se află complexul fortificat Saksaywaman. Situl arheologic este renumit pentru zidurile sale din piatră, înalte și de 6 m, cu o lungime totală de circa 1 km. Multe dintre blocurile de piatră folosite în construcția zidului sunt enorme, ajungând chiar și la 200 de tone, fiind cele mai mari folosite la orice construcție din America prehispanică. Să mai spunem că zidul se află la o altitudine de 3,700 de metri în Munții Anzi?

ziduri 3

Pietrele folosite în construcția teraselor Saksaywaman nu sunt montate cu ajutorul vreunui mortar, însă se îmbină perfect. Această complexitate uluitoare a îmbinării bolovanilor din piatră care se pliază perfect pe forma celorlați,  varietatea de forme, modul în care pereții se apleacă spre interior și mai ales tehnologie cu care oamenii acelor timpuri au manipulat blocuri enorme de piatră și le-au aranjat cu atâta precizie rămân mistere la care cercetătorii încearcă să găsească răspunsuri de zeci de ani.

Saksaywaman4
Saksaywaman6

Nimeni nu știe când și mai ales de ce s-a construit acest zid. Incașii înșiși au recunoscut în fața conchistadorilor spanioli că această structură era acolo cu mult înaintea lor. În cazul în care constructorii au fost mai vechi, înseamnă că a existat o civilizație mult mai avansată decât cea incașă, despre care nu știm nimic, cu excepția faptului că acesta a fost capabilă să creeze structuri cum este cea de la Saksaywaman.

ziduri 1

O teorie interesantă își are rădăcinile într-o legendă locală. Aceasta vorbește despre existența unui lichid derivat din plante, capabil de a transforma pietrele în obiecte moi, ușoare.  O altă teorie vorbește despre faptul că acești bolovani erau încălziți printr-o tehnologie necunoscută, până în punctul în care deveneau maleabili, acest lucru explicând modul în care s-au pliat între ei. În timp ce teoriile rămân speculative, unele urme lăsate pe pietre indică faptul că blocurile ar fi putut fi „turnate” în aceste forme precise chiar la Saksaywaman.

Saksaywaman

Teoria oficială ne vorbește despre faptul că aceste blocuri au fost cioplite în această formă și că apoi, cu uneltele primitive de atunci, au fost ridicate și amplasate perfect una lângă alta. Ca și în cazul Piramidei lui Keops, dar și a altor construcții misterioase de pe Terra, varianta oficială pretinde că s-au realizat cu unelte primitive lucruri care sunt dificil de realizat și astăzi, cu tehnologia modernă!!!

Tocmai de aceea, Ben Bendig, autor al unei cercetări ample pe această temă, este de părere ca ar trebui să ne schimbăm modul în care îi privim pe antici și să acceptăm posibilitatea că oamenii acelor timpuri dețineau tehnologii pe care doar astăzi le mai avem la dispoziție.

ziduri 2

“Structuri de acest gen ne forțează să aflăm mai multe despre trecutul nostru și să luăm în calcul faptul că anticii ar fi fost mult mai avansați decât credem noi”, a notat jurnalistul în ediția electronică a cotidianului Epoch Times.

Saksaywaman2

sursa: theepochtimes.com

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Saksaywaman – Zidurile imposibile ale unei civilizații preincașe. O enigmă care bulversează comunitatea științifică

  1. Puma Punku,Bolivia.Blocuri de piatra,chiar si de 800 de tone,perfect prelucrate.Atit de perfect,incit cei care au cercetat pietrele spun ca sunt prelucrate cu precizie,,laser”.Insa au constatat cu stupoare,ca laserul lasa urme,vizibile la microscop.Pietrele de la Puma Punku nu au nici o urma,sunt perfect netede.Problema-i ca nu-s astfel de pietre in zona.Felul cum au fost realizate,la Cuzco si Puma Punku-tehnici diferite,populatii diferite.Cred si eu ca au fost,,turnate”motivul asezarii si utilitatea,deocamdata…Ar putea fi foarte ,foarte vechi.Motivul?Apararea de ceva care ar fi putut trece cu usurinta peste ceva mai fragil…Ceva, se afla dincolo de coloanele lui Hercule si daca aceste coloane sunt Gibraltarul,atunci acel ,,ceva” este inca acolo!!Da,s-a intimplat ceva(daca ne uitam cum arata Puma Punku pe alocuri),aici revin cu migratia inversa;dinspre America spre Asia si Europa,urmata probabil,de o migratie a inuitilor inspre cele doua Americi(probabil o schimbare a climei;marea majoritate alegind zona arctica si muntoasa.Foarte probabil sa fi cautat vechile constructii).Ar putea fi vorba si de legenda potopului,are logica si arca lui Noe!!!Legenda provenita de la ei.Probabil or fi facut vreo traznaie si cea mai afectata a fost zona lor!!!….Probabil! 🙂

  2. Ati citit si voi de teoria unui ungur cum ca unele triburi de-ale lor au ajuns (si civilizat, evident) in America Latina. Fara gluma, daca ei spun asta, asa o fi, ce stim noi? Cat priveste Saksaywaman … eu stiam pe unu’ Kaszay…

  3. cetățeanul tulburat // 22 februarie 2016 at 0:05 // Răspunde

    Istoria actuală a planetei este o mare minciună…arheologii în general sapă, dar dacă sapă prea adânc sau fac descoperiri importante, li se bagă pumnul în gură…deocamdată multe lucruri locații lasă să pară un mister cum au fost construite sau cu ce scop…unii umanoizi de știință care fac jocurile elitei, precum egiptologul Zahy Hawas, care povestește că nu vrea să moară până nu face dovada că străbunii lui egipteni ar fi construit cu mare trudă și pricepere toate piramidele care se află azi în Egypt…Eu l-aș întreba dacă străbunii lui au construit și piramidele din China, Mexic, Alaska, Bosnia și alte lucrări megalitice existente pe planetă.

  4. ciment turnat in forme… si cu o reteta inca nedescoperită 🙂 praf de piatră cu pamant… amestecate si turnate in forme diverse, cică 🙂

  5. sunt facute de alte civilizatii, ce au vizitat Pamantul la un moment dat. vezi interpretarea Bibliei cu Zeii, si cu ficele oamenilor ce s-au impreunat cu ingerii (zeii) cazuti din cer datorita pacatelor lor(aici manipulare curata) resultand jidovii(uriesii in cultura populara). din aceasta perspectiva Biblia(vechiul testament) spune mai mult decat o poveste ce pare la prima vedere neverosimila. in plus aceasta poveste este prezenta in toate religiile.vezi in Vedas India vimanele(obiecte de zbor asemeni unor avioana rachete). s-au descoperit figurine reprezentand asta.

  6. constantin cojocaru // 12 martie 2016 at 19:23 // Răspunde

    Pietre care cresc?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii