Noutăți

Săgețile gigantice construite pe teritoriul Statelor Unite în 1920. Ce rol aveau acestea?

  •  
  •  
  •  

1920 este anul în care serviciul poștal al Statelor Unite ale Americii și-a dezvoltat propriul sistem de navigație, a căror urme mai sunt și astăzi vizibile pe teritoriul american. În timpuri în care dispozitivele moderne de navigație ca GPS sau aparatele radar erau de domeniu science fiction, autoritățile de la Washington au început să împânzească întreg teritoriul țării cu săgeți imense din beton plasate pe pământ.

Vizibile din aer, săgețile ofereau singurele repere pentru primii piloți ai baloanelor cu aer cald ai Air Mail America. Aceștia străbăteau zilnic continentul de la vest la est pentru a putea duce la destinație prețioasele scrisori și mandate poștale. Mai mult, în 1923, congresul american a aprobat și dezvoltarea sistemului prin construirea unor stâlpi iluminați cu lămpi de gaz în dreptul săgeților, totul pentru ca acestea să devină și mai ușor de reperat din aer.

afafaf fagagag btttr

Săgețile din beton erau și ele vopsite în auriu fiind mai strălucitoare în bătaia soarelui. Erau poziționate la aproximativ 10 km distanță unele față de altele, iar stâlpii de iluminat din dreptul lor aveau 15 metri înălțime.

Totuși, sistemul nu a fost folosit mult timp, iar numai după trei ani de la inaugurare a fost desființat; de vină fiind progresul tehnologic. Mare parte dintre acestea au fost distruse intenționat în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial, americanii temându-se că inamicul s-ar putea folosi de ele pentru a se deplasa mai ușor, în caz de invazie.

sursa: odditycentral.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii