Noutăți

“Sacred Grove”, fantastica grădină construită de un duce italian (galerie foto)

Ducele de Bomarzo – Pier Francesco Orsini, mai cunoscut sub numele de Vicino, a construit, sub imperiul morții soției sale, una dintre cele mai neobișnuite grădini din lume. Sacro Bosco sau “Sacred Grove” se află încă într-o vale împădurită din Bomarzo, un oraș mic, situat la aproximativ 90 km nord de Roma, Italia. Grădina este populată de sculpturi adeseori macabre și grotești, menite să șocheze vizitatorii. Multe dintre statuile monstruoase par să nu fie legate între ele, însă toate poartă „inscripția” durerii pe cale Vicino o simțea în acele clipe. După ce ducele a murit în anul 1584, pădurea sacră a fost ocolită de localnici, cei mai mulți crezând că este bântuită.

Ulterior, natura suprarealistă a parcului a atras curiozitatea artistului spaniol Salvador Dali, inspirându-l pe acesta să picteze în același fel Tenptarea Sfântului Antoniu în anul 1946. Imediat după aceea, parcul a fost cumpărat de către un investitor italian pe nume Giovanni Bettini și restaurat. Astăzi este o atracție turistică importantă pentru micuța așezare italiană.

sacred-grove-bomarzo-122 sacred-grove-bomarzo-112 sacred-grove-bomarzo-92 sacred-grove-bomarzo-62 sacred-grove-bomarzo-52 sacred-grove-bomarzo-32 sacred-grove-bomarzo-22 sacred-grove-bomarzo-12[1] sacred-grove-bomarzo-76 sacred-grove-bomarzo-106 sacred-grove-bomarzo-46

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/10/the-sacred-grove-of-bomarzo.html www.unmuseum.org

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii