Noutăți

Să îi batem pe RUȘI cu armele lor: Românii pe o hartă etnică rusească din anul 1876. Dă SHARE!

De două sute de ani, rușii au încercat în multiple feluri să rupă teritorii românești, să destructureze etnic spațiile locuite de români, să controleze și să exploateze pământul nostru… Au reușit acest lucru atât pe vremea Imperiului Țarist, cât mai ales în timpul asupririi bolșevice. Chiar și astăzi, în loc să își asume greșelile trecutului, Rusia manifestă o ostilitate fățișă față de România, iar dincolo de Prut, prin intermediul unui servil președinte de țară – Igor Dodon, lucrează intens la îndoctrinarea anti-românească a basarabenilor cărora România le este prezentată ca un stat imperialist (culmea ticăloșiei!), ce atentează la independența Republicii Moldova, doar ei, rușii, fiind capabili să îi respecte suveranitatea, bla-bla-bla!

În spiritul noii manipulări marca Rusia, de curând Vladimir Putin i-a oferit cățelușului său Igor Dodon o așa-zisă hartă a Moldovei, un motiv pentru jalnicul președinte al moldovenilor să creeze scenariul aberant al unei Moldove Mari care să înglobeze și Moldova din dreapta Prutului, pretinzând că ei, moldovenii, sunt un neam diferit de cel al românilor și că limba lor este una curat moldovenească, deci diferită de limba română (deși identitatea de limbă dintre noi este evidentă și pentru retardați)…

În acest context este cu atât mai valoros documentul pe care vi-l prezentăm, mulțumită celor de la tiparituriromanesti.wordpress.com care au descoperit într-un atlas rus realizat de Ilin Aleksey Afinogenovich, în anul 1876, o hartă etnică a populațiilor din Europa. După cum se poate vedea mai jos, spațiul ocupat de români se întinde simțitor în afara granițelor actuale ale României, de la Bug, până la Tisa, deși în secolul al XIX-lea rușii au avut tot timpul să colonizeze teritoriile românești de dincolo de Prut, fără a le putea dovedi cu totul din punct de vedere etnic. După cum puteți vedea, pe teritoriul românesc de peste Prut românii nu sunt prezentați tocmai compact (oare cât o fi intervenit propaganda rusă în această hartă?), dar sunt evidențiați cu aceeași culoare, ceea ce este o probă a recunoașterii adevăratei  lor identități – cea românerască –  și nu moldovenească, după cum funcționează găselniță rusofilă de astăzi!!!

harta etnica 1

harta etnica 2

Pe mai departe depinde și de noi ca românii de peste Prut să nu fie neantizați în marea slavă a ocupantului rus!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Să îi batem pe RUȘI cu armele lor: Românii pe o hartă etnică rusească din anul 1876. Dă SHARE!

  1. Foarte interesant, ungurii nici nu sunt trecuti. Pe teritoriul Ungariei, scrie Austria.La 1880, Ungaria nici nu exista d.p.d.v. al rusilor.

  2. Corect

  3. Harta etnică este o armă puternică. Rusia prin teroare au reușit să asimileze multe etnii, iar după 1700 până în zilele noastre, etnicii rusi au avut un trend continu de creștere.
    Harta din 1876, arată o ponderea mai mare a Românilor din jurul României de astăzi. Acum, trendul este de descreștere a populației românesti. Avantajul hărții ruse din 1876 este că nu este menționată etnia moldovenească, această invenție de dezbinare a Românilor a venit mai târziu. Desigur că Rusii ne urăsc, pentru că altfel ei ar fi controlat P. Balcanică, ar fi controlat Sudul Europei si foarte ușor ar fi împlinit visul cuceririi Constantinopolui. Moscova ar fi devenit a treia Romă.

  4. Nu putem sa-i batem cu armelelor, pt a ar trebui sa stim sa furam, sa mintim, sa fim dictatori ! O caracterizare perfecta a rusului este zicala care a circulat si circula in jurul URSS: DAVAI CEAS DAVAI MOSIE, HARASO TOVARASIE !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii