Noutăți

În premieră: din această vară se va naviga pe ambele sensuri de mers ale Canalului Suez

Egiptul a lărgit și modernizat Canalul Suez și a hotărât ca inaugurarea să fie realizată print-o ceremonie fastuoasă care a avut loc la Cairo! Proiectul este considerat ca un anunț al redresării economice a țării. Au fost adăugați 72 de kilometri care vor ajuta la dublarea traficului. Aproximativ 97 de nave vor trece în fiecare zi prin această zonă, marcând o premieră: se va navinga pe ambele sensuri de mers ale canaului.

La ordinele președintelui Abdel Fattah al-Sisi, lucrările au fost finalizate într-un an în loc de trei, la un cost de aproape 8 miliarde de euro, deși criticii spun că banii ar fi fost mai bine cheltuiți pe infrastructură și servicii publice.

“Extinderea canalului reprezintă una dintre lucrările cele mai prețioase pentru Abdel Fattah al-Sissi, care, abia ales în 2014, a lansat cu mare pompă acest proiect ce presupune deschiderea unei noi căi, ce dublează, pe o lungime de 35 de kilometri, celebrul canal lung de 93 de kilometri, precum și lărgirea și adâncirea unui tronson de alți 37 de kilometri.” se menționeaza in portalul cronica română.

canal-suez
Canalul Suez
, aflat la vest de Peninsula Sinai, este un canal de 163 km lungime, și lat de 300 m în cel mai îngust punct. Este situat în Egipt, între orașele Port Said (Būr Sa’īd) la Marea Mediterană și Suez (al-Suways), la Marea Roșie. Canalul permite trecerea în ambele direcții a navelor între Europa și Asia, fără să mai fie necesară înconjurarea Africii pe la vest. Înainte de deschiderea canalului în 1869, bunurile erau uneori transportate între Marea Mediterană și Marea Roșie pe pământ. Canalul e format din două părți, la nord și la sud de Marele Lac Amar, legând Marea Mediterană de Golful Suez la Marea Roșie. A fost construit sub conducerea lui Ferdinand de Lesseps și inaugurat la 17 noiembrie 1869.

SuezCanalKantara
Canalul nu are ecluze, deoarece nu există diferențe de înălțimi. Permite trecerea navelor cu deplasament de până la 150.000 de tone si cu până la 16 m pescaj. Astăzi superpetrolierele pot descărca o parte din încărcătură într-o barjă a canalului, și o pot reîncărca la celălalt capăt.

canalul-suezDin 1980 s-a deschis un tunel (Tunelul Ahmed Hamdi) pe sub canal, și începând cu 1999, canalul este traversat de o linie de înaltă tensiune. O linie de cale ferată aflată pe malul de vest parcurge paralel întreaga sa lungime. Volumul de trafic a atins, în 1991, aproximativ 18.300 parcurgeri ale canalului, cu un tonaj total de 426 milioane tone. Marcajul kilometric este în numere arabe și este pozitionat pe malul vestic al canalului. Regulamentul de trafic naval prin canal și în porturile sale este fixat de Autoritatea Navală a Canalului Suez. Aceste regulamente sunt aplicabile atât pentru nave de război, cât și pentru cele comerciale și civile. Zona canalului este port liber.(wikipedia)

20150804-Suez-Canal-Story-01

suezcanal-containership
surse: euronews.com, cronica romana, cnn, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii