Noutăți

S-a mai descoperit o cauză a Alzheimerului… E de ajuns un singur episod nefericit!

Cauzele aparitiei bolilor neurodegenerative sunt inca disputate. Un nou studiu arata ca e suficienta o lovitura serioasa la cap pentru ca boala sa-si faca debutul, chiar peste multi ani.

Cele mai multe studii au scos in evidenta faptul ca traumele repetate la cap pot avea impact neurologic, asa cum se poate intampla in cazul sportivilor, insa cercetarea de fata a aratat ca si un singur astfel de eveniment, cum ar fi un accident de masina, poate avea ca urmare instalarea bolii, relateaza Science Alert, care citeaza un raport publicat de Science Translational Medicine.

Boala poate debuta chiar si atunci cand pacientul (care a fost victima unui accident rutier, a fost atacat sau pur si simplu a cazut) a fost declarat vindecat. Alzheimer-ul se poate instala la multi ani distanta de la acest accident nefericit, a aratat echipa de cercetatori din Europa.

In cadrul studiului, subiectii, jumatate dintre ei recuperati, suferisera trauma pana la 37 de ani.

O lovitura severa poate avea efecte si la zeci de ani de cand s-a intamplat accidentul, a explicat neurologul Nikos Gorgoraptis, de la Imperial College London.

Citește mai mult: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii