Noutăți

S-a inventat cea mai bună pastilă contraceptivă: o iei o dată pe lună

139710089

Cea mai nouă soluție contraceptivă face viața femeilor mult mai ușoară decât în trecut. În loc să iei o pastilă în fiecare zi, oamenii de știință au inventat o pastilă pe care o iei o dată pe lună, cu aceleași rezultate.

Aflată în perioada de testare, noua pastilă a fost deja folosită cu succes pe porci, cu o rată de succes foarte mare când vine vorba de prevenirea sarcinilor nedorite, potrivit publicației The Guardian.

Ca mecanism interior, pilula dezvoltată de cercetători este din gelatină și conține șase structuri polimerice în formă de stea care stau în stomac cel puțin trei săptămâni, eliberând treptat hormoni care blochează conceperea sarcinii. Oamenii de știință sunt de părere că pastila va putea să prevină sarcinile cauzate de erorile zilnice.

Aceeași echipă de cercetători a fost responsabilă în trecut de realizarea unor tratamente menite să combată, într-o oarecare măsură, malaria și infecțiile cu HIV.

Cel mai recent proiect al lor vizează însă o problemă care afectează un număr de persoane semnificativ mai mare. În retrospectivă, este prima oară când au început să facă studii pe zona contraceptivelor.

Responsabil de acest proiect este profesorul Robert Langer, coautor al documentației din spate. În opinia sa, ar trebui să fie posibilă extinderea duratei în care o astfel de pastilă are efect, simplificând și mai mult viața celor care nu-și doresc să facă sau să mai facă copii.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii