AIM radionica curs online

Noutăți

S-a întâmplat în Rusia: un avion doldora de diamante, aur și platină și-a pierdut o parte din prețioasa povară, în zbor. Valoarea încărcăturii? 368 milioane de dolari!

În data de 15 martie un avion de transport mărfuri a decolat de pe aeroportul Yakutsk. La bord se afla, după cum ne informează cei de la siberiantimes.com, o cantitate impresionantă de pietre prețioase și metale prețioase, mai exact 10 tone de diamante, platină și aur! Aeronava a fost un cargou de tip AN-12 (avion rusesc proiectat în plină eră sovietică). La decolare, s-a întâmplat ceva de neînchipuit, pentru un avion de transport menit să poarte o încărcătură extrem de valoroasă, precum cea descrisă mai sus.

În văzduhul siberian s-a petrecut un spectacol rar, dar deloc fericit pentru proprietarul bunurilor transportate. Avionul se înălța iar încărcătura se pierdea văzând cu ochii. Ploua, în urma avionului, cu diamante și cu lingouri – de aur, de platină. O parte din valoroasa încărcătură de la bord a fost pierdută. S-a risipit pe aeroport și nu numai.

Unele dintre lingouri au fost pierdute la o distanță mare, de 26 km față de pista de decolare. În aceste condiții, echipajul a decis să aterizeze pe un aeroport din apropiere, la Magan. Din fericire, nu s-a pierdut întreaga încărcătură. La scurtă vreme după ploaia de aur, platină și diamante s-a declanșat o amplă acțiune de căutare a prețioaselor materiale, la care au participat angajați ai poliției și ai serviciilor secrete.

Gold and platina fell out of cargo plane in Yakutia

saci

Yakutsk – unul dintre cele mai reci orașe ale lumii, este capitala Republicii Saha (numită și Iacuția, situată în Siberia de est), vastă regiune a Federației Ruse în care se extrag diamante și metale prețioase. Avionul decolat de pe aeroportul Yakutsk se afla în drum către Krasnoyarsk, de unde urma să ajungă la mina Kupol. Valoarea totală a încărcăturii de aur, platină și diamante aflată la bord a fost de 368 milioane de dolari. Personalul tehnic ce a verificat aeronava înainte de decolare și a considerat-o „aptă de zbor” a fost reținut, în vederea anchetei.

O amplasare greșită a încărcăturii, în aeronavă? Un avion vechi, supraîncărcat și necorespunzător scopului în care a fost utilizat? Posibil! Cert e că a plouat cu diamante și lingouri, în republica Iacuția. Oare câți dintre locuitorii frigurosului oraș Yakutsk, ce n-au atins în viețile lor un lingou de aur, n-or fi regretat că n-a trecut o asemenea „ploaie” și peste gospodăriile lor?!

Gold and platina fell out of cargo plane in Yakutia

Airport Magan

Gold and platina fell out of cargo plane in Yakutia

Gold and platina fell out of cargo plane in Yakutia

Gold and platina fell out of cargo plane in Yakutia

avion rusesc

Sursa: siberiantimes.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii