Noutăți

S-a descoperit un Papirus vechi de 4.500 de ani care prezintă modul de construcție al Piramidelor Egiptene?

 •  
 •  
 •  

Asta este ceea ce pretind arheologii Pierre Tallet și Gregory Marouard…

Timp de secole, omenirea a încercat să deslușească modul în care vechii egipteni au reușit să construiască marile piramide. Recent, Muzeul din Cairo a expus un papirus care ne-ar putea aduce mai aproape de aflarea adevărului. Acesta a fost descoperit în anul 2013 în Marea Roșie și are o vechime de 4.500 de ani. În el sunt prezentate amănunte inedite din viața unui constructor pe nume Mere și a echipei sale de peste 200 de muncitori, în timpul construcției Marii Piramide din Gizeh.

Potrivit articolului semnat de arheologii Pierre Tallet și Gregory Marouard, documentul antic prezintă modul de extracție a pietrelor dintr-o carieră situată în apropierea fluviului Nil, precum și modul în care a fost transportat calcarul din orașul antic minier Tura în Gizeh, aflat la o distanță de aproximativ 20 de km. Calcarul extras aici a folosit pentru construcția părții exterioare a Marii Piramide din Gizeh. Conform interpretării scrierii hieroglifice de pe papirus, drumul între șantier și mină se parcurgea în patru zile, materialele fiind transportate printr-un set de canale ale Nilului.

Conform cercetătorilor, Merer a înregistrat în jurnalul său antic că în anul 27 al domniei Faraonului Khufu, Marea Piramida a fost aproape terminată, iar o mare parte din activitatea rămasă a fost axată pe construcția carcasei de calcar care a acoperit exteriorul construcției. Tot proiectul ar fi fost supravegheat îndeaproape de Ankhaf, fratele vitreg al faraonului Khufu.

piramida224

Marea Piramidă din Gizeh a fost, până la ridicarea Turnului Eiffel în anul 1889, cea mai înaltă construcție din lume. Avea în momentul construcției o înălțime de 146 metri; astăzi din cauza erodării mai măsoară doar 138 de metri, iar pentru construcția piramidei se estimează că s-au folosit circa 2.521.000 metri cubi de piatră. Potrivit istoricului grec Herodot, construcția Marii Piramide a lui Kheops ar fi durat peste douăzeci de ani și la ea ar fi lucrat 100.000 de oameni.

Cu toate că documentele de la Marea Roșie au intrat în posesia Ministerului Antichităților din Egipt încă din 2013, descoperirea lor a fost fîcută publică recent, expunerea fiind prezentată ca o nouă șansă de a atrage vizitatori într-o țară în care conflictele din anii precedenți i-au îndepărtat pe turiști: “Aceste descoperiri nu ar trebui să fie ascunse în cutii. Ar trebui să atragem lumea în Egipt. De aceea am decis să prezentăm papirusurile, pentru e revigora turismul la piramide”, a declarat curatorul muzeului, Sabah Abdel-Razek.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

Nota mea (Daniel Roxin): Și totuși, ne spune cu adevărat acest papirus cum a fost construită Marea Piramidă a lui Keops? Eu zic că nu! El vorbește despre modul în care piramida a fost placată cu calcar și nu cum au fost asamblate blocurile de piatră. Iar o astfel de operațiune este mult mai simplă. Prin urmare, construcția ei rămâne mai departe un mister, indiferent de teoriile oficiale prin care se urmărește să ne fie adormit simțul critic. Eu rămân la convingerea că o astfel de construcție nu putea fi realizată cu uneltele epocii bronzului!

papirus4

sursa: ancient-code.com/

sursa: sciencealert.com/

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

11 Comments on S-a descoperit un Papirus vechi de 4.500 de ani care prezintă modul de construcție al Piramidelor Egiptene?

 1. Trebuie sa riduci o piatra de aproximativ 60 de tone sa zicem doar la 60 de metri.Trebuie sa o asezi perfect undeva la mijoc.Cit de lung ar fi trebuit sa fie bratul macaralei,tinind cont de aria bazei?Pe internet puteti vedea o multime de filmulete hazlii cu macarale care s-au rasturnat trebuind sa puna pe un trailer(citiva metri patrati),un blindat de 50 de tone!Ridicindu-l doar la citiva metri!Dupa calcule,egiptenii ar fi trebuit sa puna o piatra la fiecare 20 de minute,daca ar fi folosit sclavi.Dar stim, real,ca egiptenii nu aveau sclavi!Oamenii liberi ar fi fost ocupati cu munca cimpului in perioada de revarsare a Nilului.In aceste conditii, ar fi trebuit sa puna o piatra la fiecare 2 min(nu mai stiu exact timpul real).Nu mai spun de orizontalitatea perfecta sau alinierea,imposibil de realizat astazi ,chiar cu mijloacele moderne! ,

  • Dragos Gogu // 8 august 2016 at 10:21 // Răspunde

   Exista o metoda foarte simpla. Singura problema este ca istoricii nu o prezinta (este prea “High-tech” pentru perioada respectiva). Ar insemna ca “pre-istoricii” aia stiau mai multe dacat aveau dreptul si ii impiedica pe ei si pe arheologi cu dogmele lor sa-si sustina teoria lor “stiintifica” (poate duce la a valida teoria creationista).

 2. da este drept sunt multe intrebari . Si eu sunt de parere cu ceilalti care sustin ca piramida nu este lucrul miinilor umane! Sunt sigur ca adevarul despre piramide si alte mistere sta ascuns bine in muntii Bucegi. Si este foarte bine ca mina umana inca nu poate descuia Bucegii!

 3. Secretul poate fi apa și o tehnologie avansată prin care se învingea gravitația. Întrebarea este: cum s-au pierdut aceste cunoștințe avansate și prin ce farsă a adevăratei istorii, am ajuns să trăim într-o stare complet diferită și inferioară a civilizației.

 4. Catalin Dan Cârnaru // 6 august 2016 at 22:25 // Răspunde

  Din câte mi-amintesc eu, există scrieri vechi, încă de pe vremea când știința oficială declară că s-ar fi construit piramida, care spun că piramidele erau construite deja și existau din vremuri imemoriale. De fapt străvechiul proverb egiptean „Omul se teme de timp și timpul se teme de piramide” circula încă de atunci… Faraonii cărora le sunt atribuite aceste piramide nu au făcut decât să pună stăpânire pe niște construcții foarte vechi atribuindu-și nemeritat paternitatea lor… e o practică străveche și chiar actuală…
  Dacă marile piramide aflate acum sub nivelul oceanului planetar care au exact același stil constructiv, au început să fie acoperite de corali în urmă circa 11-12 mii de ani în urmă iar celelalte, aflate pe sol pe întreaga suprafață a globului nu pot fi datate pentru că datarea nu poate stabili decât vechimea reală rocilor nu și momentul prelucrării lor, nu înseamnă că ele au vechimea declarată oficial. Și așa cum remarcă domnul Daniel Roxin de fapt acest pergament e doar un praf în ochii proștilor, pentru că el nu spune nimic despre tehnologia folosită la construcția piramidei, ci doar despre faptul că a fost acoperită cu piatră din cariera respectivă. De fapt marele faraon nu a făcut decât să „dea față” piramidei acoperind-o cu granit alb și apoi să se laude că a construit-o el… Și-n altă ordine de idei trecând peste faptul că faraonul Khufu, ( cunoscut în limba română drept Keops ) oficial ar fi domnit 23 de ani, conform spuselor lui Herodot, această lucrare a durat iată toată perioada domniei sale, fapt care ne arată clar că construcția integrală a piramidei ar fi fost imposibilă cu mijloacele tehnice ale vremii. Dacă ar fi să extrapolăm de aici, plecând de la tehnologia folosită pentru placarea fețelor piramidei ar însemna că piramida nu ar fi fost posibil a fi construită nici până azi… De fapt… oare de ce nici un specialist constructor din ziua de azi nu e capabil să ne spună cum a fost construită piramida ?… Oare, printre altele, nu și pentru că dacă s-ar ști cum, implicit s-ar dărâma tot castelul de cărți al întregii istorii oficiale a civilizației umane actuale ?…

  • Nelu herbel // 7 august 2016 at 9:43 // Răspunde

   Pot sa adaug doar un mic amănunt
   Granitul nu poate fi datat cu carbon A14. Pt ca granitul conține 85% siliciu și 15% alte minerala. O Piramida aproximativ la fel de mare se afla în Marea Japoniei și a putut sa fie datata după depunerea de corali. Și are o vârstă de 10000 de ani a ajuns sub apa. Iar știință ne învață ca în urma cu 10000 de ani a fost sfârșitul a cea dea doua erei glaciare.

 5. Birlutiu Nicolae Vasile // 7 august 2016 at 8:32 // Răspunde

  Detalii,nimic. Aceasi poveste, nimic concret.

 6. Minciuni chiar si cu tehnologia actuala ar fi greu sa facem asa ceva dar acum mii de ani..sa fim seriosi.

 7. cetățeanul tulburat // 7 august 2016 at 17:50 // Răspunde

  Dacă s-ar recunoaște că piramidele ar fi fost construite de către o altă civilizație, misterul nu va mai fi mister…ei nu au reușit să ne inventeze o istorie credibilă pentru că structurile de la Assuan, Luxor, Karnak, Abu Simbel etc., sunt mult mai complexe decât piramidele…Sunt construcții și statui gigant, obeliscuri prelucrate dintr-o singură rocă, care sunt mult mai grele decât cuburile care au fost folosite pentru construirea piramidelor, nu mai pomenesc cum au fost executate basoreliefurile sau scrierea pe care nimeni nu o înțelege, dar ni se traduce cu nonșalanță o poveste cu care cred ei că ne spală creierul.

 8. La fel consider si eu sunt facute de altcineva de alta civilizatie.

 9. Cum-cum!? Papirusul a fost descoperit in Marea Rosie!?
  Adica a stat in Marea Rosie 4500 de ani!… Un papirus!… Adica o hartie, practic!…
  Astia merg cam departe cu bataia de joc!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii