Noutăți

S-a descoperit un colț de STEGODON, o rudă îndepărtată a elefantului, vechi de peste 1 milion de ani

O echipă de cercetători din Pakistan susține că a descoperit un colț de Stegodon vechi de peste 1,1 milioane de ani. Neobișnuitul colț a fost găsit de către arheologi în provincia pakistaneză Pundjab și ne-ar putea oferi noi indicii despre evoluția mamiferelor terestre.

Stegodonul este considerat a fi o rudă îndepărtată a elefantului. Acesta ar fi existat pe pământ încă de acum aproximativ 11 milioane ani și până în perioada Pleistocenului târziu, care a durat până la sfârșitul ultimei ere glaciare, în urmă cu aproximativ 11.000 ani.Colțul măsoară aproximativ opt picioare (2,44 metri) în lungime și este în jur de opt inch (20,3 cm) în diametru.

stegodon2

Dr. Gerrit van den Bergh, paleontolog la Universitatea din Wollongong, Australia, a declarat pentru AFP : “Dacă avem un colț complet, descoperirea este cu totul și cu totul specială. Acestea sunt extrem de rare. Trebuie făcute totuși verificări suplimentare pentru datarea exactă.”

Acesta a adăugat că extincția speciei a coincis cu apariția oamenilor moderni, însă e foarte greu de spus cu certitudine dacă oamenii au vânat aceste animale.

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii