AIM radionica curs online

Noutăți

S-a descoperit o nouă specie de broasca în Anzii peruani! Are doar 1,5 cm

Mai multe exemplare ale noii specii de broască, numită Noblella madreselva, au fost colectate de la 2330 – 2370 m altitudine în Madre Selva, lângă Santa Ana, în provincia peruană La Convención.

“Numele madreselva, în traducere -jungla mamei-, onorează eforturile inițiativelor locale de conservare a mediului, precum și proiectul ecologic Sircadia, care vizează protejarea ecosistemelor montane forestiere delicate și biologic bogate din regiune”, susțin oamenii de știință locali. Noblella madreselva este o broască foarte mică, de aproximativ 15-18 mm lungime. Este mai mică decât o fisă de 10 cenți (dolari americani).

DimeFrog4foto seawayblog.blogspot.ro

Probabil că specia a rezistat până azi pentru că a trăit în bazinele superioare din văile adiacente localității unde a fost descoperită. Descrise de cercetători ca “izbitoare”, coloritul lor este ceea ce diferențiază vizibil broscuța Noblella madreselva de rudele sale. Cel mai vizibil este semnul alb într-o formă larg neregulată pe fond negru, care se întinde de la piept până la burtă. O pată maro pe cap, formează o mască facială.

Din cauza habitatului limitat, echipa care a descoperit-o se teme că specia este amenințată de un număr mare de riscuri, inclusiv cel al defrișărilor, al bolilor și a activităților agricole din regiune. Cu toate acestea, Noblella madreselva a fost propusă pentru a fi inclusa în Lista Roșie IUCN (din cauza deficitului de date) până când date noi cu privire la distribuția sa devin disponibile.

DimeFrog1foto seawayblog.blogspot.ro

traducere li adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: sci-news.com, seawayblog.blogspot.ro, ZooKeys

 

 

 

surse: sci-news.com, seawayblog.blogspot.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii