Noutăți

S-a descoperit o nouă specie de broasca în Anzii peruani! Are doar 1,5 cm

  •  
  •  
  •  

Mai multe exemplare ale noii specii de broască, numită Noblella madreselva, au fost colectate de la 2330 – 2370 m altitudine în Madre Selva, lângă Santa Ana, în provincia peruană La Convención.

“Numele madreselva, în traducere -jungla mamei-, onorează eforturile inițiativelor locale de conservare a mediului, precum și proiectul ecologic Sircadia, care vizează protejarea ecosistemelor montane forestiere delicate și biologic bogate din regiune”, susțin oamenii de știință locali. Noblella madreselva este o broască foarte mică, de aproximativ 15-18 mm lungime. Este mai mică decât o fisă de 10 cenți (dolari americani).

DimeFrog4foto seawayblog.blogspot.ro

Probabil că specia a rezistat până azi pentru că a trăit în bazinele superioare din văile adiacente localității unde a fost descoperită. Descrise de cercetători ca “izbitoare”, coloritul lor este ceea ce diferențiază vizibil broscuța Noblella madreselva de rudele sale. Cel mai vizibil este semnul alb într-o formă larg neregulată pe fond negru, care se întinde de la piept până la burtă. O pată maro pe cap, formează o mască facială.

Din cauza habitatului limitat, echipa care a descoperit-o se teme că specia este amenințată de un număr mare de riscuri, inclusiv cel al defrișărilor, al bolilor și a activităților agricole din regiune. Cu toate acestea, Noblella madreselva a fost propusă pentru a fi inclusa în Lista Roșie IUCN (din cauza deficitului de date) până când date noi cu privire la distribuția sa devin disponibile.

DimeFrog1foto seawayblog.blogspot.ro

traducere li adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: sci-news.com, seawayblog.blogspot.ro, ZooKeys

 

 

 

surse: sci-news.com, seawayblog.blogspot.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii