Noutăți

S-a deschis unicul Muzeu al Consumatorului Comunist din estul Europei, la Timișoara

Amintiri, mai mult sau mai puţin plăcute, stârnite de obiectele expuse la unicul Muzeu al Consumatorului Comunist din estul Europei, inaugurat săptămâna trecuta la Timișoara.

450-25_consumatorul_comunist„Scopul său principal este de a recupera memoria pierdută a obiectelor epocii socialiste şi de a lansa în circuitul public un obiectiv turistic original, un  nou ”hotspot” al Timişoarei”, a declarat Ovidiu Mihaiţă, iniţiatorul muzeului, cel care a fondat, în urmă cu 10 ani, primul teatru independent din Timişoara, Auăleu Teatru.

Muzeul Consumatorului Comunist se află pe str. Arh. Szekely Laszlo nr.1 din Timişoara, la subsolul Teatrului Auăleu. Va fi deschis zilnic doar pentru o lună, după care va funcţiona pe bază de rezervări. Intrarea este liberă.

muzeul-consumatorului-comunist-mai-2015-1

Amenajat sub forma unei locuințe “obișnuite” din Epoca de Aur, cu sufragerie, camera copiilor, bucătărie, debara, baie ș.a.m.d., Muzeul Consumatorului Comunist, cuprinde “tot ce aveau românii acasă”: obiecte de uz casnic și decorativ de producție românească, mobilier, bunuri provenite din marfa de contrabandă, obiectele handmade ale vremii, îmbrăcăminte și accesorii de vestimentație, încălțăminte, articole de uz casnic, electrocasnice, jocuri, jucării, casete audio, discuri vinil, produse cosmetice, papetărie. Nimic nu lipsește patrimoniului Muzeului Consumatorului Comunist, de la păpușile Arădeana, la țigările Carpați și Amiral, de la discurile și casetele cu muzică pionierească, la sticlele de lapte și de bere, sacoșele de rafie “de ținut rând la Alimentara” sau săpunurile Cheia. Muzeul va fi interactiv, vizitatorii vor putea vedea, atinge, folosi obiecte care au traversat epoca comunistă, vor putea răsfoi ziarele, revistele, almanahurile vremii, vor asculta muzică patriotică, iar copiii se vor putea distra cu jucării.

muzeul-consumatorului-comunist-mai-2015-16“Debarasați-vă debaraua!” Este sloganul sub care Ovidiu Mihăiță îi invită se devină cofondatori ai Muzeului Consumatorului Comunist pe toți cei care au păstrat, în cotloane nostalgice, relicve, fantome, obiecte ale epocii, demne de a fi expuse, lărgind astfel patrimoniul muzeului.

sursa: romanian global news, rrc, radio Timisoara


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii