AIM radionica curs online

Noutăți

S-a demonstrat, în premieră, că locul în care trăiești te poate îmbolnăvi de cancer la creier

Milioane de oameni locuiesc in orase mari, unde pur si simplu nu au unde sa se ascunda de poluare. In ultimii ani, s-a demonstrat ca poluarea duce la astm, scaderea IQ-ului si o serie intreaga de boli. Un studiu recent arata ca aceasta poate duce inclusiv la aparitia tumorilor canceroase in creier.

Cercetatorii de la Universitatea McGill, din Canada, au demonstrat ca particulele ultrafine din aer, cu un diametru mai mic de 100 de nanometri, pot ajunge cu usurinta nu doar in plamani, in sange (calatorind practic in intreg organismul, inclusiv in organe), ci si in creier, unde pot duce la aparitia tumorilor canceroase.

Din 1,9 milioane de canadieni, 1.400 s-au ales cu tumori canceroase din cauza poluarii, au stabilit cercetatorii, conform IFL Science.

Cercetatorii estimeaza ca, la fiecare 100.000 de oameni, unul se va alege cu tumori cerebrale din cauza poluarii, daca nivelul acesteia este de 10.000 de nanoparticule la centimetrul cubic. Cu cat nivelul poluarii este mai mare, cu atat cazurile se inmultesc.

Citește mai mult: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii