Noutăți

S-a anunțat oficial: Ordonanţa de Urgenţă a fost ABROGATĂ în şedinţa de Guvern, acum o oră

Realitatea Tv: După cinci zile în care sute de mii de oameni au protestat în stradă, Ordonanţa de Urgenţă pentru Modificarea Codurilor Penale a fost abrogată în şedinţa de Guvern. Totodată, a fost aprobat şi memorandumul prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate codurile în anul 2016 şi 2017.

Adevarul.ro: Ordonanţa de urgenţă nr.13, care a modificat radical Codul Penal şi a scos sute de mii de oameni în stradă, a fost abrogată azi de Guvern. Premierul Sorin Grindeanu nu va face nicio declaraţie de presă după şedinţă. Decizia urmează a fi comunicată oficial printr-un comunicat de presă.

Digi24.ro: Ședința de guvern s-a încheiat. Ordonanța OUG 13 a fost abrogată. Ordonanța de abrogare intră în vigoare odată cu publicarea în „Monitorul Oficial”.

Antena 3: Ordonanța prin care se abrogă OUG 13/2017 a fost adoptată. În paralel, a fost aprobat și un memorandum pentru desecretizarea stenogramelor din cele două ședințe de Guvern, din 18 mai 2016, când au fost modificate codurile penale de către cabinetul tehnocrat dar și ședința de Guvern din data de 31 ianuarie, când au fost aprobate atât OUG 13, cât și proiectele de legi privind grațierea.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on S-a anunțat oficial: Ordonanţa de Urgenţă a fost ABROGATĂ în şedinţa de Guvern, acum o oră

 1. Așa văd eu să cunosc lumea, deci comentez fix cum m-am enervat la un articol de pa altă publicație, atacul.ro:
  (copy paste)
  Jalba me

  URGENT!
  Basta cu rahaturile că… să-și ia înapoi ordonanțele, că dracu/că lacu…! apoi, la umbra și în PUTEREA POPORULUI,
  DIZOLVARE Parlament,
  ARESTARE Guvern,
  ÎNLOCUIREA mai marilor instituțiilor și care nu sunt miniștri deja arestați, dacă despre ei există cele mai mici suspiciuni că ceva, că avem oameni mult mai inteligenți, cinstiți și drepți, decât toate maimuțele de pe la biroul european de vor ei să ne învețe tabla adunării,
  neimplicarea, sub nicio formă, până aici, sub sancțiunea corecției cu parul, a orice din PSD, PNL, ALDE, chiar și USR și tot restul de cele două „temniți large” comasate, că prostovanii nici măcar nu au habar ce-i ălea „stângă”, „dreaptă” și pe deasupra, în mare număr dintre ei, mai sunt și „coțofeni”,
  ALEGERI ANTICIPATE la care penalii doar să asiste de după gratii.
  AVEM OAMENII care să pună lucrurile în ordinea lor firească, „mătură și făraș” care să limpezească puțin pentru ei locul nu știu dacă avem acum în fruntea și pe la perciunii țării.
  ACUM ORI NICIODATĂ! adică azi, că mâine nu mai suntem și nu mă încălzește că bine că nici penalii nu vor mai fi.
  MAI PUȚIN NU SE POATE!

 2. Pentru ce stenograme desecretizate? Pentru vreo anchetă, pentru apărarea cuiva? A cui oare?
  Din cea apărută pe Hotnews:
  “Dl. Sorin-Mihai Grindeanu
  Domnule ministru, aveţi toate avizele?
  Dl. Florin Iordache
  Bineînţeles.
  Dl. Sorin-Mihai Grindeanu
  Toate procedurile care sunt cerute?
  Dl. Florin Iordache
  Da domnule prim-ministru.”
  Ce înţeleg eu: CSM urma să se întruneasca a doua zi pentru a discuta pe ultima formă a proiectului. Avizul CSM este un punct de vedere al unor profesionişti cu vechime. Este consultativ, nu hotărâtor în aprobarea ordonanţei. Consultativ înseamnă că membrii guvernului ar fi trebuit să îl să citească, pentru a-şi face o părere, ei nefiind de profesie. Cum în 31 ianuarie trăiam încă în ţara lui “merge şi-aşa”, nimeni nu a cerut să îl consulte, poate atunci ar fi aflat că lipseşte.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii