Noutăți

Rută de cale ferată ținută funcțională pentru un singur elev. Unde se întâmplă așa ceva?

De trei ani, un tren sosește la stația Kami-Shirataki în nordul extrem al Japoniei pentru a prelua un singur călător, o studentă care face naveta. Astfel, de două ori pe zi, locomotiva își face simțită prezența prin semnale acustice în acest colț uitat de lume,

Autoritățile nipone doreau să închidă gara și implicit ruta, pentru că nu este rentabilă, însă când au observat că în zonă locuiește o persoană a cărei educație depinde de transportul pe calea ferată, s-au decis să păstreze trenul, cel puțin până când fata își va termina studiile. Mai mult, cei de la căile ferate au ajustat orarul trenului în funcție de programul tinerei, astfel aceasta nu stă niciodată cu emoție că ar putea pierde singurul mijloc de transport spre casă.

school girl

Știrea a strâns numeroase comentarii în întreaga lume, majoritatea internauților fiind încântați de modul în care autoritățile de la Tokyo au acționat în favoarea cetățeanului și nu în interes comercial: “De ce nu ar trebui să vreau să mor pentru o țară ca aceasta, când guvernul este gata să facă atâta efort în plus doar pentru mine. Acesta este sensul unei bune guvernări. Fiecare locuitor este important. Nici un copil nu trebuie lăsat în urmă!”, sună una dintre postări.

Investiția în educație pare a fi privită în Japonia ca o investiție pe termen lung, eforturile de a ține în funcțiune o cale ferată doar pentru un singur tânăr poate fi un model pentru celelalte țări ale lumii.

Studenta va termina școala anul acesta în luna martie, și deși cei de la compania Hokkaido feroviar Co., cei care administrează linia ferată, puteau să facă cunoscută de mult povestea în scop comercial, susțin că nu și-au dorit mediatizarea cazului pentru a păstra identitatea fetei în siguranță, important este că au putut să ajute familia tinerei.

sursa: telegraph.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Rută de cale ferată ținută funcțională pentru un singur elev. Unde se întâmplă așa ceva?

  1. Foarte tare!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii