Noutăți

Rușii doresc o investigație internațională cu privire la… misiunile pe Lună derulate în cadrul programului Apollo

Un oficial rus a cerut demararea unei investigații care să verifice veridicitatea aselenizărilor din programul Apollo. Vladmir Markin, un purtător de cuvânt la Comitetului de Investigații rus sugerează necesitatea lansării unei sonde către locurile în care au aselenizat misiunile Apollo între 1969 și 1972.

Vladmir Markin nu neagă în mod direct aselenizările, însă dorește o anchetă în privința imaginilor lipsă din misiunea Apollo 11 dar și a rocilor colectate de americani de pe suprafața Lunii și aduse pe Terra. Potrivit celor de la iflscience.com, care citează mai multe articole din Washington Post, NASA ar fi recunoscut în trecut ștergerea filmării originale a aselenizării dar și a altor peste 200.000 de casete.

“Nu contestăm faptul că au ajuns pe Lună și au făcut pur și simplu un film despre acest lucru. Însă, toate artefactele științifice sau poate culturale luate de pe satelitul natural fac parte din moștenirea omenirii, iar dispariția lor fără urmă este o pierdere uriașă. O investigație va dezvălui ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Markin, citat de presa americană.

Programul Apollo a constat într-o serie de zboruri spațiale efectuate de Statele Unite ale Americii (NASA), folosind astronava Apollo și racheta purtătoare Saturn, între anii 1961 și 1975. Proiectul, coordonat de NASA, a avut ca principal obiectiv “aselenizarea unui om și întoarcerea lui în siguranță pe Pământ până la sfârșitul decadei 1960-1970”. După opt ani de misiuni preliminare și incluzând prima pierdere de vieți omenești când astronauți ai NASA au murit într-un incendiu în timpul testelor modulului de comandă al Apollo 1, programul Apollo și-a atins scopurile odată cu Apollo 11 care a dus primii oameni pe Lună, Neil Armstrong și Buzz Aldrin, pe 20 iulie 1969 și i-a readus în siguranță pe Pământ pe 24 iulie. În total, 12 astronauți au pus piciorul pe Lună până la sfârșitul programului Apollo în decembrie 1972.

sursa: https://www.iflscience.com/space/russian-official-calls-investigation-apollo-moon-landings/
sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Programul_Apollo
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii