Noutăți

Rusia vrea să folosească ” taxiuri spațiale ” pentru a trimite oameni pe Lună

O companie din Rusia intenționează să dezvolte un “taxi spațial” pentru a-i transporta pe oameni pe Lună. Potrivit celor din cadrul companiei Energia, nava spațială va cântări 11,4 tone și va putea prelua marfă și cosmonauți de pe Stația Spațială Internațională, pe care mai apoi să îi transporte pe Lună. O astfel de călătorie nu ar trebui să dureze mai mult de cinci zile, iar folosirea stației internaționale ca și punct de îmbarcare, ar trebui să reducă considerabil costurile misiunilor directe pe satelitul natural al Pământului.

Proiectul a “Ryvok” sau “Charge” a fost anunțat săptămâna aceasta la conferința internațională Human Space Exploration din Korolev, în apropiere de Moscova.

O astfel de misiune folosind o navă de transport spațială ar costa cu o treime mai puțin decât o misiune directă de pe Pământ”, a declarat Yury Makushenko, membru al echipei de dezvoltare a ineditului proiect.

Potrivit declarațiilor companiei, nava va fi gata până în 2021, iar primele teste vor începe doi ani mai târziu. Totuși planurile rușilor de a cuceri Luna nu se limitează doar la un singur proiect. Agenția spațială Roscosmos a declarat anterior că dorește să trimită o sondă pe satelitul natural al Pământului până în 2024 și o misiune cu echipaj uman, cel mai târziu în 2030.

sursa: daylimail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Rusia vrea să folosească ” taxiuri spațiale ” pentru a trimite oameni pe Lună

  1. Or folosi si parte din tezaurul nostru? Sau din muntii de uraniu care ni i-au furat, petrolul si totate zacamintele furate?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii