AIM radionica curs online

Noutăți

Rusia și Iranul amenință SUA: “De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei”

Realitatea.net: Relațiile s-au tensionat între SUA, care au cerut duminică plecarea președintelui sirian, Bashar al-Assad, și aliații Damascului, în special Rusia și Iran, care au amenințat cu represalii Washingtonul, relatează AFP, citată de Agerpres. “Agresiunea împotriva Siriei depășește toate liniile roșii. De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei și orice încălcare a liniilor roșii”, afirmă într-un comunicat “camera de operațiuni comune”, un organism cu sediul în Siria, care include Rusia, Iran și forțele “aliate” ale Hezbollahului libanez.

Președintele iranian Hassan Rohani și-a reînnoit sprijinul pentru Damasc și a condamnat atacul SUA, potrivit agenției siriene Sana. “Afirmațiile potrivit cărora Al-Assad ar fi în spatele atacului chimic de la Khan Shaykhun sunt fără fundament”, a afirmat Rohani sâmbătă seara într-un comunicat.

Șefii armatelor rusă și iraniană și-au exprimat sâmbătă voința de a continua cooperarea militară în sprijinul președintelui Al-Assad “până la înfrângerea totală a teroriștilor și a celor care îi susțin”.

Iran, Rusia și Siria îi cataloghează drept “teroriști” pe toți oponenții regimului sirian.

La rândul său, secretarul de stat american Rex Tillerson se întreba duminică, cu două zile înainte de vizita sa la Moscova, cu privire la intențiile reale ale Rusiei în Siria, unde aceasta și-a arătat — potrivit lui — “incompetența” în ceea ce privește modul în care a supravegheat eliminarea arsenalului chimic de către regimul de la Damasc. “În mod evident, aceștia sunt aliații lui Bashar al-Assad!”, a remarcat Rex Tillerson într-un interviu la canalul de televiziune ABC. “Nu cred că rușii doresc o deteriorare a relațiilor cu Statele Unite, dar va trebui să avem o mulțime de discuții și dialog pentru a înțelege mai bine ce relație vrea Rusia cu noi”, a spus în continuare secretarul de stat american.

Cite;te mai mult: Realitatea.net


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Rusia și Iranul amenință SUA: “De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei”

 1. Mi se pare o atitudine perfect legitima, de aparare a unui stat-aliat cu care esti in relatii de securitate!
  Oare, SUA ce ar face, daca Rusia ar ataca un stat NATO??

  • Crezi ca cineva isi va risca Washingtonul sa fie transformat in cenusa radioactiva pentru apararea a nu stiu carui Bucuresti?

 2. Dar cand Rusia a atacat Georgia, stat indepentent si suveran???…

  • Tovarasu, Georgia mancatorului de cravate a atacat prima, la indemnul binevoitor al pretinilor americani si evrei, ca sa vada cum reactioneaza rusii. Au mai facut-o si cand incepea olimpiada de la Beijing, ca sa fie testul mai interesant.
   Apoi psihopatul presedinte georgian, antidemocrat sadea, ca orice satrap pus diafara(asa cum sunt si la noi regimurile impuse incepand cu Basescu) condamnat la el in tara pentru crime, coruptie si tradare, fuge protejat de stapani si ajunge guvernator in Ucraina #rezistenta!

   • PS Si in orice caz, asta nu e un raspuns, daca unii sunt ticalosi, sa fie si ceilalti. Insa in ultima perioada calcarea in picioare a altora este ocupatia de baza americaneasca, mult mai putin ruseasca.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii