Noutăți

Rusia a permis unor cercetători francezi să cerceteze dinții lui Hitler, aflați la Moscova din 1945. La ce concluzii au ajuns specialiștii?

Potrivit cărților de istorie, la data de 30 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte grele în Berlin, pe când trupele sovietice se aflau la mică distanță de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis. Trupul său și cel al Evei Braun, partenera sa de viață, au fost descoperite de trupele sovietice într-un buncăr din capitala Germaniei. După 73 de ani de la terminarea războiului și nenumărate controverse privind autenticitatea cadavrului, o echipă de cercetători francezi a reușit să convingă autoritățile ruse să le permită să cerceteze ultimele presupuse rămășițe ale lui Hitler, păstrate de KGB.

Într-o lucrare publicată în Jurnalul European de Medicină Internă, cercetătorii au scris că dinții examinați cu siguranță aparțineau lui Hitler, deoarece aceștia se potrivesc cu înregistrările dentare păstrate de dentistul său personal din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Hitler era cunoscut ca având dinți deosebit de urăți și măcinați de carii. Acest lucru, combinat cu faptul că nu s-au găsit urme de carne animală pe acești dinți (se cunoaște faptul că Hitler era vegetarian), i-a făcut pe cercetătorii francezi sa afirme faptul că acesta a murit în acele zile de aprilie în Berlin.

„Nu există vreo altă interpretare. Dovezile indică faptul că Hitler a murit în 1945. Nu a fugit în Argentina cu un submarin, nu a ajuns într-o bază secretă nazistă din Antarctica și nici nu se află pe partea întunecată a Lunii”, a declarat Philippe Charlier, unul dintre cercețători, pentru AFP.

O sursă majoră de confuzie în legătură cu moartea lui Hitler a fost campania de dezinformare orchestrată de sovietici la sfârșitul războiului. După ce Armata Roșie a aflat de moartea lui Hitler, Stalin a ordonat ca informațiile despre găsirea cadavrelor să fie suprimate pentru a crea controverse despre locul în care ar putea fi Hitler, mergând până acolo încât să se speculeze că l-ar ascunde Forțele Aliate. Această campanie de dezinformare a contribuit la apariția nenumăratelor teorii ale conspirație despre moartea lui Hitler.

Un alt fapt care contribuie la această confuzie este și acela că mulți naziști proeminenți precum Adolf Eichmann și Josef Mengele au fugit efectiv în America de Sud după război. Aceste cazuri au dat credibilitate ideii că și Hitler fugise în America de Sud, determinând oficialitățile CIA să investigheze această posibilitate. Chiar și Dwight D. Eisenhower a spus odată că nu era sigur dacă Hitler murise la Berlin în 1945…

teeth.jpg

sursa: http://bigthink.com/stephen-johnson/forensic-analysis-of-hitlers-teeth-dispels-old-conspiracy-theories

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Rusia a permis unor cercetători francezi să cerceteze dinții lui Hitler, aflați la Moscova din 1945. La ce concluzii au ajuns specialiștii?

  1. Franco-Polo // 1 iunie 2018 at 6:57 // Răspunde

    După ce au comparat adn-ul dinților cu acel din chiloții lui hitler cercetătorii francezi au respitat ușurați.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii