Noutăți

Roverul care cercetează Marte are un braț „armat” și „inhalează” dioxid de carbon

  •  
  •  
  •  

Perseverance a amartizat și întreaga lume este cu ochii pe mașinăria care cercetează Planeta Roșie. Roverul este cu adevărat o chintesență a tot ceea ce au putut inventa oamenii până în prezent în materie de tehnologie avansată.

Așa cum au arătat misiunile anterioare, există „șapte minute de teroare” pentru a amartiza, pe care Perseverance a reușit să le treacă cu bine, grație a două sisteme noi, cel de declanșare a parașutei și cel de navigare dotat cu „ochi” și hartă.

Un alt atu cu care a plecat Perseverance este precizia.

Este pentru prima dată în istorie când mergem pe Planeta Roșie cu misiunea explicită de a căuta semne de viață, oricât de vechi”, detaliază Jim Bridenstine, reprezentant al NASA. Așa că roverul a amartizat foarte aproape de un crater numit Jezero, unde cercetătorii cred că a existat cândva apă.

De asemenea, roverul este dotat cu un elicopeter spațial de mici dimensiuni, mai degrabă o cameră de luat vederi zburătoare cu patru picioare, precum și cu un braț robotic foarte sofisticat.

Acest dispozitiv imită brațul uman, este dotat cu control intuitiv, are umăr, cot, precum și o încheietură care se rotește.

Cu acest braț, roverul ia mostre de sol, analizează compoziția elementelor pe care le adună și face „poza” structurilor de roci marțiene. În același timp, brațul este „armat” cu un sistem de foraj, pentru a merge în adâncinea rocilor.

Același sistem complex de explorare testează o viitoare capacitate a oamenilor de a popula Marte, prin „inhalarea” de dioxid de carbon și „exhalarea” de oxigen.

Prin sistemul numit MOXIE, Perseverance demonstrează felul în care astronauții vor putea produce oxigen din atmosfera marțiană, după sistemul prin care arborii de pe Terra ajung la același rezultat.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii