Noutăți

Românul care a descoperit șapte comori

Marius Irimia este cel care a scos din pământul județului Neamț o istorie de peste 2000 de ani. Pe 12 ianuarie a găsit a 7-a comoară de când are această pasiune, după ce luna trecută a descoperit în comuna Ruginoasa un tezaur din secolele I-III de 200 de monede de acum 2000 de ani.

tezaur 1

200 de dinari vechi de 2.000 de ani


În comuna Hârtop, pe un deal, nemțeanul a avut o senzație ciudată. „Parcă cineva îmi spunea în cap că acolo trebuie sa fie un tezaur…când am ajuns pe dealul respectiv, m-a cuprins o liniște interioara greu de explicat în cuvinte și îmi răsuna în minte gândul că acolo este un tezaur îngropat”
Marius Irimia

După ce s-a apucat de săpat, la o adâncime de aproximativ 70 cm, a găsti o comoară. O broșă medievală din bronz sub formă de stea și 167 de denari imperiali romani din argint.

Toate piesele au fost predate Direcției Județene pentru Cultură Neamț, care vor sta alături de celelalte colecții ale Complexului Muzeal Județean Neamț.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Sursa articol și foto: http://stiri-neamt.ro/un-nemtean-a-avut-o-senzatie-ciudata-l-a-ajutat-sa-gaseasca-o-adevarata-comoara/

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Românul care a descoperit șapte comori

 1. Pot sa cred orice, dar sa ai “o senzatie de comoara” NU!

  Astia au inceput sa vanda – precum au facut rusii in ultimii 50 de ani – harti geologice facute de satelitii militari.

  Aceste harti sunt publice – dar la o rezolutie foarte mica.
  Teoretic orice concentratie prea mare din material distorsioneaza campul elmg al pamantului.
  Daca ai acces la aceste harti poti gasi corabii esuate in mare, cetati ascunse sub zeci de metei sub pamant, petrol sau pungi de gaz sau pesteri..

 2. Cladire,fulger,om instarit…neamt…he,he…

  • mie m-i se par normale si clar sunt psiobile 🙂 in curand toti ne vom amuza cu asa ceva … toate astea sunt psiobile cand ai o minte limpede 🙂 suntem liberi sa facem ce vrem fara sa fim judecati 🙂 pana acuma a fost jocul intunecatilor de acum va fi jocu luminii :X dupa cateva milioane de ani ne vom satura iar de lumina si vom alege intunericul :))

 3. cristian c. n. // 14 ianuarie 2016 at 22:44 // Răspunde

  Il invidiez. si eu am senzatii de comori,dar n-am detector.

 4. cetățeanul tulburat // 15 ianuarie 2016 at 6:43 // Răspunde

  Eu unul cred că Marius a simțit acel loc, pentru că și eu am găsit un ceas de mână, odată, intr-un loc în care chiar nu m-aș fi gândit, doar că acel ceas mi-a apărut în vis, când m-am trezit, mi-am zis să merg și să verific acel loc, chiar dacă mi se părea o prostie, că în acel loc să existe un ceas…Când am ajuns acolo și am verificat…surpriză…Era exact ceasul cu care m-am trezit din vis. Deci noi oamenii avem puteri nebănuite, neexplorate pot spune…trăim intr-o societate falsă, în care trebuie să ții pasul cu toate minciunile inventate…Iar pe noi nu ne inițiază nimeni din fragedă pruncie să ne folosim puterile cu care suntem înzestrați…Ne uităm curioși sau mirați cum unii semeni au puteri supranaturale, însă cu toții trebuie să ne trezim dimineața și să mergem la o minciună de servici, să câștigi o minciună de salariu, să îți plătești datoriile că locuiești pe-o planetă în care minciuna e la loc de cinste, să îți trăiești viața intr-o mare minciună, ca apoi să mori păcălit…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii