Noutăți

România – unica țară din afara Asiei invitată la Olimpiada Asiatică de Fizică, grație performanțelor de până acum. Elevii români au obținut medalii de aur și argint!

  •  
  •  
  •  

După cum ne aduce la cunoștință ActiveNews, câțiva elevi din România au luat parte la Olimpiada Asiatică de Fizică (APhO) – ediția a XVIII-a, competiție care a avut loc în intervalul 1-9 mai la Iakutsk (printre altele, cel mai rece oraș de pe mapamond), în Federația Rusă. Elevii români au obținut rezultate deosebite, mai exact o medalie de aur și două de argint.

b

Cel mai bun rezultat, medalia de aur, a fost dobândit de către elevul de clasa a XII-a Răzvan Radu. Anca Drăgulescu, clasa a XII-a și Petru Cotruț, clasa a XI-a, au câștigat medalii de argint. Trebuie spus că olimpica Anca Drăgulescu a obținut două premii, la concurs. Astfel, pe lângă medalia de argint, elevei românce i s-a acordat și premiul pentru cel mai creativ elev participant la Olimpiada Asiatică de Fizică, datorită modului original în care a rezolvat problemele date.

d

Potrivit sursei amintite, „competiția a reunit 24 de țări, fiecare țară fiind reprezentantă, în concurs, de către un număr de opt participanți” și, mulțumită rezultatelor excelente de până acum obținute de către elevii ce au reprezentat-o în olimpiade, „România este singura țară din afara Asiei care a fost invitată, pentru al treilea an consecutiv, să participe la Olimpiada Asiatică de Fizică”.

Sursa: ActiveNews

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii