Noutăți

România şi Islanda vor consemna în acest an cea mai mare creştere economică din Europa. Află cât!

 •  
 •  
 •  

RealitateaTv: Conform documentului referitor la perspectivele economiei globale, România şi Islanda vor consemna în acest an cea mai mare creştere economică din Europa, de 5,5%.

Pe ansamblu, Europa va înregistra o creştere economică de 2,5%, iar Europa Emergentă, regiune unde este inclusă şi România, va avea un avans al PIB de 4,5%.

‘Perspectivele de creştere au fost îmbunătăţite pentru Europa emergentă în 2017, reflectând avansul mai solid din Turcia, Rusia şi alte state din regiune. Pentru întregul grup, expansiunea va ajunge la 4,5% în 2017 (de la 3% previzionată anterior) şi la 3,5% în 2018 (de la 3,3% estimată în aprilie)’, subliniază FMI, în raportul ‘World Economic Outlook’.

De asemenea, FMI şi-a îmbunătăţit şi prognoza privind ritmul de creştere înregistrat de economia României în 2018, până la 4,4%, faţă de avansul de 3,4% preconizat în aprilie.

Estimările FMI vin la scurt timp după declarațiile critice ale premierului Mihai Tudosecu cu privire la estimările Fondului. Premierul a declarat în repetate rânduri că reprezentanții FMI în România s-au înșelat de mai multe ori în privința estimărilor privind România.

“În niciun caz nu pregătim un împrumut cu FMI, la ce prognoze au făcut, la cum ne-au tratat, nu voi lua un leu de la ei. Iată că au greșit și ultima prognoză. Au ieșit senini și au spus că noi am greșit un pic, au stricat viața unei țări, a oamenilor. Eu i-am chemat să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc de ei dacă mai greșesc și a treia prognoză. Și au devenit un pic mai prudenți. E ca un medic care greșește verdictul, amputează și apoi spun că au greșit. Eu am avut o discuție cu ei și le-am spus că dacă mai greșesc o dată, voi reacționa violent”, a declarat Mihai Tudose, la o emisiune TV.

Sursa: RealitateaTv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on România şi Islanda vor consemna în acest an cea mai mare creştere economică din Europa. Află cât!

 1. Poate la coruptie si furaciuni.Asta e ca aia cu benzina si motorina, ele se scumpise de o saptamana si Tariceanu nu vazuse nici o scumpire.

 2. Hait! Ce sa spun! Tudose se da gigi.
  Mi-e o sila!…

  Uneori am impresia ca astia vor sa ne faca sa ne sinucidem in grup.

 3. In 2016 ,pe medie aritimetica , din contributia data de salariat si contributia data de angajator la fondul de pensii , se intorcea la pensionarii cu contributie (nu la cei cu pensii speciale ) 1/5 din suma platita !!! Halal stat ! Aceasta contributie reprezenta circa 1/3 din salariul brut . Asadar la 3 ani munciti salariatul isi asigura o pensie de un an – la nivelul salariului brut ! Daca un salariat munceste intre 20 si 65 de ani , adica 45 de ani – isi asigura 15 ani de pensie !! adica pana la 80 de ani . Asadar administratorul fondului de pensii = statul … ne fura . Iar contributiile au fost date inainte … ca la bordel ! si cetatenii nu asteapta pensii date de actualii salariati = politica care invrajbeste generatiile . Va fi mai rau . Cei cu pensii speciale si le pastreaza dupa principiul dreptului castigat !!! – iar la restul se aplica principiul dreptul pierdut ! Unde sunt banii ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii