Noutăți

România și Bulgaria au blocat Rusia în livrarea de avioane de luptă către Serbia. În ce condiții pot ajunge acestea în țara vecină?

Avioanele de luptă MIG 29 pe care Serbia trebuie să le primească din Rusia nu pot fi livrate decât demontate. Firește, avioanele ar fi putut ajunge la noii lor proprietari pe cont propriu și pe calea aerului, numai că România și Bulgaria nu vor putea îngădui ca spațiile lor aeriene să fie tranzitate de către noile supersonice de luptă ale sârbilor.

Analistul militar Miroslav Lazanski arată că avioanele ar fi fost deja în Serbia, dacă cele două țări ar fi permis tranzitarea spațiului aerian propriu, dar precizează că refuzul tranzitării nu ține de opțiunea României sau Bulgariei, ci e consecința apartenenței lor la NATO.

Avioanele MiG 29 de producție rusească nu pot ajunge la destinație decât traversând România sau Bulgaria, deoarece dacă ar traversa Ungaria ar trebui, în prealabil, să treacă prin Ucraina. Iar ucrainienii știm deja ce „bune relații” au cu Rusia. În schimb, între Serbia și Rusia există o veche relație de prietenie. Rușii vor să consolideze puterea militară a Serbiei, în raport cu statele NATO din regiune.

Dată fiind situația, sârbii își vor trasporta noile avioane de luptă cu ajutorul unor aeronave cargo. În cala unui avion de transport încap două avioane MiG 29, după ce li se demontează aripile. Prin parțiala demontare au trecut și elicopterele MI 17, pe care Belgradul le-a obținut de la Moscova. Au sosit acasă demontate și împachetate, așa cum vor ajunge și avioanele MiG 29. La reasamblarea „jucăriilor” sârbii vor fi ajutați de către inginerii ruși.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inserbia.info


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on România și Bulgaria au blocat Rusia în livrarea de avioane de luptă către Serbia. În ce condiții pot ajunge acestea în țara vecină?

  1. Vad ca baietii tot aseaza piesele pe tabla de joc. Sunt curios cand o incepe partida.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii