Noutăți

România la Festivalul de Arhitectură de la Londra

  •  
  •  
  •  

România va participa, și anul acesta, la prestigiosul Festival de Arhitectură de la Londra (London Festival of Architecture) cu un proiect coordonat de ICR Londra (Romanian Cultural Institute in London) și care îi are ca parteneri pe Muzeul Municipiului București, University of Oxford și UCL.

Ediția de anul aceasta a festivalului are ca temă îngrijirea (care) și se desfășoară în perioada 1-30 iunie 2021. Găsiți detalii despre programul proiectului: http://muzeulbucurestiului.ro/ageing-buildings-ageing…/

Proiectul interdisciplinar Ageing Buildings | Ageing Bodies este conceput de doi antropologi români: Maria Șalaru (UCL) și Gabriela Nicolescu (Universitatea Oxford, School of Anthropology and Museum Ethnography) și își propune să răspundă următoarei întrebări: Ce ne învață fragilitatea propriilor noastre corpuri despre îngrijirea mediului construit?

Răspunsurile vor fi căutate în trei evenimente, desfășurate în perioada 2-22 iunie pe canalele online ale ICR Londra.

Evenimentul de deschidere a constat în proiecția filmului „Blocul”, un documentar realizat de antropologul Maria Șalaru.

În perioada 2 – 22 iunie, cei doi antropologi – coordonatori ai proiectului – invită locuitorii din Londra și București să contribuie cu diferite obiecte și materiale care ar putea ilustra procesul de îmbătrânire în propria locuință.

Obiectele vor fi fotografiate, trimise digital, dar și prin poștă sau depuse personal la Londra, la Institutul Cultural Român și la București, la Muzeul Municipiului București.

Rezultatele acestei practici curatoriale vor fi dezbătute în cadrul ultimului eveniment, respectiv o discuție la care vor lua parte: Daniela Calciu (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București), Iulia Stătică (University College London, The Bartlett School of Architecture), Gabriela Nicolescu (University of Oxford), Maria Șalaru (University College London), moderată de Hannah Knox (UCL Anthropology). Discuția va fi difuzată pe canalele online ale ICR Londra (pagina de Facebook și canalul de YouTube).

Participarea românească la London Festival of Architecture este organizată de Institutul Cultural Român Londra în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, University of Oxford și UCL. Mai multe detalii la www.muzeulbucurestiului.ro și www.icr-london.co.uk.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii