Noutăți

România la cel mai mare festival de film din America de Nord

După premiera mondială la Festivalul de la Cannes, cel mai nou film semnat de Radu Muntean, “Un etaj mai jos” a fost selecționat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto (10 – 20 septembrie), cel mai mare eveniment de gen din America de Nord, ajuns la a 40-a ediție. “Un etaj mai jos” va avea premiera nord-americană în secțiunea Contemporary World Cinema, dedicată celor mai bune producții arthouse recente din întreaga lume, se menționează într-un comunicat de presă.

Radu Muntean se află la al cincilea lungmetraj din carieră și la a patra colaborare cu Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu în calitate de co-scenariști, dar şi cu Tudor Lucaciu (director de imagine) şi cu Dragoş Vîlcu (producător Multi Media Est). Trei dintre filmele sale au fost selecționate la Festivalul de la Cannes. În 2008, a fost invitat în Quinzaine de Réalisateurs cu filmul “Boogie”, iar în 2010 şi 2015 a revenit la Cannes în selecţia oficială, secţiunea “Un Certain Regard”, cu “Marţi, după Crăciun”, respectiv “Un etaj mai jos”.

Un-etaj-mai-jos-Cannes-2015-e1432026128103foto: echipa filmului la Cannes

La Cannes, Un etaj mai jos a fost primit entuziast de mai toate marile publicaţii de cinema ale lumii – de la „Variety”, „Screen Internaţional”, „The Hollywood Reporter” și „Positif” la „Le Monde” sau „Le Figaro”. Grație cronicilor din presa internațională, filmul a fost achiziționat de distribuitori din teritorii precum Canada, America Centrală, Argentina, Italia, Ungaria, Grecia, Turcia, Elveția, Cehia și Slovacia, vânzările la nivel internațional fiind gestionate de Films Boutique.(amosnews)

“Drama are un nivel controlat de tensiune care rămâne constant pe tot parcursul filmului și se combină plăcut cu felul în care Muntean construiește o lume burgheză în 3D. Afinitatea regizorului pentru relațiile dintre persoanele care aparțin clasei de mijloc este bine punctată aici, iar încrederea pe care o are Radu Muntean în actorii săi aduce un plus de valoare filmului.” Jay Weissberg, revista Variety.
surse: amosnews, variety

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii